Hej, Tak jak wspominałem na Ironii, będę wyprzedawał trochę sprzętu w miarę wypakowywania kartonów. Jak na tapecie będzie coś z tematów Atarowych i ogólnie retro, to będę podrzucał tutaj linka do Alledrogo lub OLX.
Hmm, wygląda na to, że mam tyle pierdół, że trzeba zmienić taktykę...
Taki np. zasilacz, nawet gdyby ktoś za te 50 dych wziął, to i tak średnio chce mi się bawić w pakowanie, wysyłanie, itp. Leń ze mnie :)
Dlatego zrobię tak: - Wszystkie takie drobne pierdoły jak zasilacze, kabelki, wtyczki, stare carty, kasety, dyskietki, itp. zapakuję do jednego kartonu i na końcu wystawię jako złom na OLX - Tutaj będę publikował tylko linki do bardziej wartościowych rzeczy, jak np. całe komputerki, itp.
Magister - jest inna opcja. Zapakuj w karton, wyślij do mnie (opłacę Ci koszty wysyłki i dorzucę na kilka porcji dobrego browca), a ja dodam do puli nagród na SillyVenture (Grey, mam nadzieję, że nie masz nic przecwko?)
Taki zasilacz czy dyskietka zawsze będą miłą pamiątką, nawet jak się zajmie ostatnie miejsce. Można zebrać na tych fantach podpisy od uczestników, czy podarować komuś w potrzebie. Szkoda na złom takich skarbów - niech lepiej krążą wśród entuzjastów. Będzie z tego jeszcze radość.
Możemy coś takiego zrobić. W takim razie będe w najbliższych (tygo)dniach komponował dwa kartony. Jeden ze sprzętów, które jako tako jeszcze wyglądają i mogą się komuś przydać, a drugi taki bardziej złomowaty (np. żółte XC12 bez klapki, kabla i z pająkami w środku).
Super. Wrzuć to do jednego kartonu, o ile się zmieści. Zrobię ten podział na miejscu. To co zostanie po wyborze nagród na SV mogę dać na pożarcie kolegom ze Stowarzyszenia Miłośników Starej Elektroniki i Techniki (https://www.facebook.com/StowarzyszenieRetroKomp/) - zawsze przyda się na części. Napisz tylko czy jesteś OK z takim podejściem.
Jak będziesz gotów to daj mi znać na xmgatz (at) gmail (dot) com i się zgadamy co do adresów, kosztów i dodatkowej kompensacji piwnej. :)
Yolk, Ja nie mam absolutnie problemu z tym, że ktoś weźmie ode mnie trochę sprzętu, którego chcę się pozbyć. Jeśli cel jest szczytny, to tym lepiej.
Pin, Pamiętam, rozmawialiśmy na Ironii :) Czy tego akurat się będę pozbywał to nie wiem... Małe jest, nie wadzi, a Pan Producent już chyba zakończył działalność... Jak już ustalę co dokładnie mam to sprawdzę, co chcę sobie zostawić :)
Hej, Dziś mam w ofercie Atari 65XE, golas, sprawny, ECI. Odbiór we Wrocku albo mogę wysłać. Jak ktoś chce kupić to niech da znać w tym wątku do końca weekendu. Na Alledrogo nie wystawiam, bo mi się nie chce.