Witam serdecznie kochanych atarowców. Do dziś pamiętam moje początki z 65XE jakby to było wczoraj. Moja miłość do gier nastała gdy po raz pierwszy u wujka zagrałem na ZX Spectrum w Jet Pack I Manic Miner. Atarynke dostałem na komunię.. czystą bez żadnej gry. Udało mi się od kumpla z klasy pożyczyć kasetę w zamian za radziecka gierkę "wilk co łapie jajka". Ot taka wymianka, gdyz za free nic nie chciał pożyczyć. Lamer ;) Moja pierwsza uruchomiona gra to była Stellar Shuttle.
Tyle wprowadzenia. Przychodzę z prośbą, a mianowicie od 20 lat szukam pewnej gry.
Charakterystyka: - gra logiczna - widok z góry - plansza kwadratowa skladala się z kilkudziesięciu drzew - małpa skakała z drzewa na drzewo a my je usuwalismy - chodziło o to by ją jak najszybciej zablokowac.
Była to ulubiona gra mojej siostry (choć to pewnie nie pomoże w jej okresleniu hehe - gry nie siostry )
Ha masakra:) Nie sądziłem, że tak szybko pójdzie. Moja życiowa misja została spełniona...co ja teraz pocznę:) aaa jeszcze jednej gry szukam, ale to na ZX Spectrum... Jeszcze raz dzięki!