Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
galu:
bez potrzeby konfigurowania CZEGOKOLWIEK lub szukania plików z obrazami ROM-ów Atari (wykorzystuję zamiennik ROM-u z Altirry, emulowany będzie jedna konfiguracja komputera itd.)greblus:
Jedno pytanie: będzie się dało wyłączyć joy ekranowy i używać pada?larek:
To chociaż dodaj opcję ładowania plików ROM z Atari OS.pgru:
Będzie można ściągnąć wersję bez zakładania kont w sklepach? Był chyba taki, gdzie była taka możliwość...qalu:
Sam byłem zdziwiony, ale na ROM-ie Altirry działa mi 100% gierek, które próbowałem odpalać. Znasz jakiś soft (nie wymagający BASIC-a), który nie pójdzie?Wolfen:
- pamiec przynajmniej 320kB dostepna (wtedy w zasadzie wszystkie produkcje powinny hasac)Wolfen:
- wygodnie dostepne przyciski START/SELECT/OPTION (niekoniecznie caly czas na ekranie bo wtedy by zawadzaly, ale rozwiazanie z Colleen mi sie bardzo nie podoba i jest irytujace)galu:
Jak zwiększenie RAM-u z 64KB do 320KB wpływa na działanie gier pisanych pod konfigi z 16/48/64KB RAM? Jeśli nie ma wpływu to jak najbardziej tak.galu:
- optymalne sterowanie - sterowanie dotykowe może być wygodniejsze niż prawdziwy joystick (przekonam niedowiarków)galu:
Nazwa tymczasowa - jak ktoś ma lepszy pomysł to niech pisze.anonymus:
A jakbyście połączyli siły, to ho hoWolfen:
Ja mam nadzieje jednak, ze docelowo apka by trafila do Google Play. Co do F-Droida nie bede sie wypowiadac ale generalnie mam zle doswiadczenia z tego typu (pozagooglowymi) platformami.Krótki:
Bardzo możliwe, że jeśli wersja od Galu przerośnie możliwościami Colleen, to po prostu wywalimy "Colleen" z repozytorium i zastąpimy emulatorem od Gala.nosty:
Przy okazji mam prośbę: czy emulator mógłby obsługiwać pad Steelseries Free?nosty:
Na SV bardzo chciałbym przetestować emu i pogadać.galu:
Który wariant rozszerzenia pamięci wybrać: RAM_320_RAMBO czy RAM_320_COMPY_SHOP?xtrem007:
Czy przy takim ustawieniu pól sterowania dotykowego da się grać w gry wymagające jednoczesnego operowania Up/Down+Fire? Przykładowo mam tu na myśli gry typu "Gyruss".anonymus:
Albo Misja...