Jestem po wstepnych rozmowach z Miejskim Ośrodkiem Kultury i Sportu w Krzeszowicach i bardzo entuzjastycznie został przyjęty mój pomysł na wystawę. Planuję zabezpieczyć 3-4 stanowiska z konsolami i komputerami (Amiga 500 lub 600/Atari XEGS/Commodore 64), pozostaje jeszcze wolnych około 7 stanowisk. Czy byliby chętni wspomóc mnie sprzętowo? Wydarzenie planuję na 11marca w niedzielę, od godziny 8-9 do 17-18. Więcej wiadomości na priv lub telefonicznie 661 187 637.
Całkiem fajnie to zrobiliście! Fajne to stanowisko porównujące Montezuma's Revenge na Atari XE i C64. "Skromnie" - to masz na myśli, że mało sprzętu czy ludzi?
Może inaczej; mało stanowisk było. Ludzie i osoby które mnie wsparły dopisały znakomicie. No i pisząc "skromnie" porównywałem to do zeszłorocznej wystawy retro w Krakowskiej Bibliotece Miejskiej gdzie stanowisk było rozłożonych aż na dwóch piętrach.
Planuję po raz wtóry zorganizować wystawę retro komputerów i konsol w mojej miejscowości. Poprzednia wystawa w marcu tamtego roku cieszyła się niesamowitym wzięciem, przewinęło się około 300 osób przez cały dzień. Jestem w stanie zapewnić sprzęt na 4-5 stanowiskach, niestety pozostałe 20 stanowisk byłoby pustych. Stąd moje pytanie czy byliby chętni wesprzeć mnie sprzętowo? Wystawę planuje 20 stycznia od godziny 9:oo do godziny 16:oo. Zapraszam pod numer telefonu 661 187 637 lub w wiadomości prywatnej.