rozumiem że to niekompletna wersja , nie można wejść w wyjście z labiryntu ... ale poza tym spoko tym bardziej że niewiele waży . Szkoda że na jakieś kompo nie zostawiłeś,ma potencjał .
- czytanie zapis wynikow: xbios (gra posluzyla jako poligon dla funkcji: relokacji bufora, relokacji procedury systemowej I/O, relokacji wektorow run) - generowany kod Datamatrix dla HiScoreCafe by Fox - interaktywna muzyka TheFatMan
- full nielegali - full OS Calls
dziala na atari od 600XL i pozniejszych z dowolnym oryginalnym XL OS
Dziękuję :) Kiedy wersja na 48K/62K z animacją bohatera, zbieraniem pancerza i broni oraz losowymi walkami jak w final fantasy 1 plus ostatnim bossem minotaurem ;D
jeśli mam tu zrobić gnój to pociągnij dalej kwestię postatari.
Jedyne urządzenie które mam dostępne (jeśli chodzi o SIO) to BT z którego nie zbootuje teraz nic. Mogę dostać sięjedynie do FS ATR z innego dosa, problem jednak w tym że jakiś geniusz ulokował plik gry od $0800. Czy jest to:
Ta mgła wojny zupełnie zmieniła sposób rozgrywki. Wcześniej to była kwestia szybkiego przejścia labiryntu w głowie, sposobem z różnych krzyżówek itp, gdzie wyzwanie czasowe ma sens (choć też zależy od szczęścia w losowaniu), ale mgła spowodwała w zasadzie tyle, że trzeba chodzić na ślepo tak długo, aż się uda... Programistycznie ciekawe, gameplayowo chyba krok w tył
Chociaz na większych planszach trochę się to jednak poprawia. I jakoś nie mogę załapać dokładnie jak ta muzyka się zmienia...bo sama idea im się bardzo podoba
takie samo bylo moje odczucie w stosunku do propozcji dodania mgly wojn... ale: 1. zmienilem liczenie czasu (wczesniej odliczał w tyl, mielismy okreslony czas na przejscie wiec to bla kwestia spostrzegawczosci) 2. zmienilem sposob generowania labiryntu (teraz rozpoczynamy z losowego punktu a nie z pozcji startowej) i wydaje mi sie ze przy labiryntach ktorego ksztalt jest bardziej zblizony do kwadratu jest znacznie lepiej - przejscie tak szybko nie wpada w oko. zmienil sie sposo przejscia labiryntu - teraz trzeba ogarniac widoczne linie i czesto cofac sie aby odslaniacjak najwiekszy obszar - w.mnie wypadlo to korzystnie.
muzyka: sa dwa kanaly, na drugim mamy "bas" dla tego kanalu patterny sa dluzsze niz dla kanalu 1. mamy linie spokojna i druga bardziej bojowa - jesli zblizymy sie na 1/2 poczatkowej odleglosci od minotaura to sposrod patternow wybierane sa te bojowe. muzyka jest tak skomponowana ze kazdy pattern z pierwszego i drugiego kanalu niezaleznie od szbkosci pasuje :-) kanal pierwszy - tu mamy podzial taki: 0 - 1/4; 1/4-3/4; 3/4-4/4. dla pierwszego patterny sa spokojne i nieskomplikowane, na druiej czesci spokojne i bardziej pokrecone a dla ostatniej dnamiczne i krotkie. dlatego mozemy czasem uslyszec muzke nieskomplikowana z dynamicznym podkladem albo rozbudowana na pierwszym kanale i prosta na drugim... :-)