Kolega ma sporo dyskietek od Amigi z grami, które zamierzam w jego imieniu sprzedać. To pójdzie na szczytny cel - rehabilitację jego syna. Więc możliwe, że przed KWAS-em zrobię jakąś wystawkę, a na KWAS dowiozę co będzie potrzebne.
A wracając do tematów atarowskich :D. Możliwe, że na KWAS-ie będzie też Atari 576 NUC+ (tu więcej info ->link<- ) i mała jego prezentacja. Na razie nie mówię kto i czy na pewno, bo losy się jeszcze ważą.
Jeszcze jedna ważna rzecz: zbiórka na wycieczkę po Pradze jest o godzinie 10:00 w Galerii Wileńska, ul. Targowa 72, Warszawa (łatwo tam dotrzeć metrem, pociągiem, tramwajem):
Wycieczkę rozpoczynamy o 10:15, więc nie warto się spóźnić więcej niż kwadrans akademicki :). Zwiedzanie potrwa około 2h, potem jedziemy do Warszawskiego Muzeum Komputerów i Gier, al. Niepodległości 208a, gdzie od rana będzie giełda retrokomputerowa. Tam około godziny 14:00 rozpocznie się KWAS.
Od dwóch dni biłem się z myślami, jak Kaz napisał że Pan Tadeusz Isbrandt będzie gościem na KWAS-ie, że gdzieś, kiedyś, obiło mi się to nazwisko, no i się nie pomyliłem, olśnienie przyszło jak widać po czasie pisania tego postu o godzinie 2.30 w nocy, Pan Tadeusz Isbrandt reklamował się w pewnym czasopiśmie :). Zrzut przedstawiam poniżej.
Pragnę tylko donieść, że będzie możliwość zakupienia na miejscu książki kolegi TDC "Oni migają tymi kolorami w sposób profesjonalny. Narodziny gamedevu z ducha demosceny w Polsce", będę miał ze sobą kilka egzemplarzy tej książki, zainteresowanych proszę o szybką informację zwrotną. Ponadto przy ewentualnej obecności autora tego wywiadu rzeki :), możliwość uzyskania specjalnego autografu.
Możliwe jest nie przeniesienie, ale zrobienie czegoś w lutym i/albo we Wrocławiu ekstra :). Tylko warunki są zawsze dwa: a) rozsądna miejscówka b) chęci uczestników do prezentacji i opowieści :)
A na razie ubieramy się ciepło i spotykamy o 10:00 w sobotę przy ul. Targowej 72 w Warszawie :D
Ja zabieram kamerę, mikrofony i sprzęt nadawczy, zrobimy transmisję na YT i może na FB oraz nagranie lokalne. Myślałem, żeby zbrać 1050 i zrobić na miejscu na żywo rozbudowę do TOMS Multi (od Galtrona), ale może zostawię to jednak na ZOOMa, bo za dużo tego dobrego.
Ja przygotuję wszystko na YT, FB tylko jako dodatek. Twitcha sobie daruję, nie jestem gotowy na "nowości" :) No chyba, że ktoś ustawi mi transmisję na swoim Twitchu i poda mi klucze transmisyjne, to mogę dodać.
zabrakło tylko: "Misza i tajemnica klucza do WC" :P
piękne spotkanie! Tyle energii i kreatywnego fluidu krążącego po całej sali (w tym sprzężoną mikroportem "lożą szyderców").
Wspaniale było większość osób poznać w końcu osobiście.
ps. Kaz - w opisie prezentacji XORa zabrakło najistotniejszych elementów, na Amigę program nie działał, ale i tak udało się go pokazać, na ST świetna opowieść - o własnym programie, nie zabrakło też wizualnego programowania podprogowego - to jest MAGIA Romka. #AllHailXORCERER!
Misza, zaczynam się rumienić od tej ilości komplementów :) nie wiem, mini-turniej w Populous'a na dwóch w ramach odwzajemnienia sympatii i podziękowania za Twoją ciężką, wolontaryjną robotę nad video AOL'a? Albo może masz jakiś inny ciekawy tytuł do rozegrania we dwóch? (Archon jedynka? North&South? Bloodwych (nigdy tej gry nie rozkminiłem, ale wygląda super)?)
Jeśli macie ochotę, zapraszam do obejrzenie krótkiej relacji zdjęciowej z wczorajszego spotkania. Perspektywa z analogowego obiektywu średnio-formatowego. Czasami widać więcej na tych kilkunastu klatkach więcej niż na długim filmie :)
@nowy80: efekty fantastyczne, i to tempo wywołania i przygotowani materiału. Ja się wciągnąłem. Sam się bawiłem w fotografię analogową lata temu, teraz to jednak nie do ogarnięcia w małym mieszkaniu, ale to super pomysł na biznes.