Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mr.Atari:
Yes, that is a possible bug, I do not re-open E: on entry, let see if I have room to get that fixed.Mr.Atari:
LiteDOS is not open source *yet), sorry, bad experience with certain AA-users. Beside that, I can not create a usable version, since all routines are inter-twined. Perhaps I can upload some basic routines to github, that creates a working, but bigger, LiteDOS. That will be in the future, we will see.Pin:
Zapisałem właśnie inną niż na oryginalnym systemowym dysku kopię tbxl i działa.Pin:
Zajebiście mały bufor przy kopiowaniu danych. Chyba coś około kilobajta.Pin:
Próba zainicjowania partycji hdd zakończona niepowodzeniem. Cóż, spróbować było warto.Pin:
Nie da się uruchomić spoza CP pliku wykonywalnego, np z AC madteam'u - szkoda, można to zgłosić autorowi, może uda się ogarnąć tę funkcjonalnośćPin:
Kłopotliwy transfer danych na dysk w formacie Ldos, choć domniemam że wsparcie dla w/w to kwestia czasu.Pin:
Brak możliwości odczytu podkatalogów Mydos, czy we własnym formacie, co w połączeniu z możliwością obsługi dużych dysków wygląda słabo.xxl:
tylko dla mnie to jest zalosne?KAZ:
To faktycznie mało, ale ten DOS nie służy do robienia zaawansowanych rzeczy tylko takich, w których potrzeba maksimum miejsca. Kompromisy panie, kompromisy! Czyli kopiowanie danych trzeba tu kopierami.KAZ:
Mogę zgłosić, ale opisz dokładniej o co chodzi - jak w ogóle uruchamiasz plik wykonywalny "spoza CP"?Pin:
ale przy kopiowaniu pamięć teraz leży odłogiem i niczemu nie służy. Duży bufor przy kopiowaniu nie podwyższy przecież MemLo.Pin:
No i tak w sumie, to dziwi mnie rozwijanie systemu plików Atari dos, jeśli wiadomym jest że FS Sparty jest niezaprzeczalnie lepszy. Kaz - może zapytasz autora co sądzi na ten temat?KAZ:
Moim zdaniem przyjmujesz błędne założenie, że ktoś chce zrobić najlepszy DOS na świecie, który radzi sobie ze wszystkim.