Tak, jak w temacie. Atari 800xe, do tego podłączone nowe SIO2SD. Z menu SIO wszystkie katalogi są widziane, można montować każdy plik i wszystko gra. Z konfiguratora - dupa. Wejście do katalogu powoduje brrrrr i odczytanie katalogu ATARI - i tak w kółko. Zmieniłem firmware na 3.1 z www.lotharek.pl (idiotyzm, bo nie wiedziałem jaka jest wersja firmware) wgrane SIO2SD.xex (wersja 3,5 potem 3,5 fix) Testowane na 3-ch kartach: MMC 1gb Transcend, SDHC 8GB transcend, SDHC 8gb Sandisk extreme. Na żadnej karcie konfigurator nie odczytuje katalogów. Jakieś propozycje?
Witam Również mam 130xe i Sio2SD od toconasze.pl. Soft 2.5 + loader 2.5 działa bez problemu. Kiedy wgrałem soft najnowszy 3.1 RC2 oraz loader 3.5 sio2sd się uruchamia jednak nie mogę wejść do żadnego katalogu. Kiedy jednak zmieniłem sam loader do wersji 3.0 i zostawiłem soft 3.1 RC2 urządzenie zaczęło poprawnie działać :) Także 3.1RC2 + loader 3.0 (normal) działa! : )
Miałem tak samo jak wy. Co ciekawe jedno SIO2SD, które mam działało normalnie. Drugie (na innym PCB ), które sobie wczoraj złożyłem miało problem z wejściem do katalogów właśnie. Konfiguracja 3.1RC2/RC1 działa z 3.0 normal, a z 3.5 ni chu chu. Wycięcie C78 zgodnie z sugestią forumowiczów na płycie 130xe rozwiązało problem.