Hej witam. Powoli kupuję i bawię się sprzętem /|\ ale albo czegoś nie umiem albo coś mi nie działa. Pozwólcie że w tym wątku będę pytał o porady dla commodorowca początkującego w świecie Atari. Mój problem nr 1. Mam sio2sd (od Lotharka) działa mi w 800XL i w 800XE. A w 130XE nie chce. Co dziwne tydzień temu działał. Coś popsułem w Atari 130 czy w sio2sd? co i jak sprawdzić. wtyczką ruszam i nic bo pomyślałem że coś nie styka...
mam więcej pytań ale zacznę od tego. z góry dzięki.
aha magnetofon podpięty do 130stki przewija i próbuje wczytywać, ale kasetę mam chyba felerną więc nie ma efektu... ale przewija i po wciśnięciu play kreci.
OK - namierzyłem problem. wtyczka trzymała się w gnieździe bardzo luźno (i w sumie nie wiem czemu) ale lekko odgiąłem piny w gnieździe i wtyczka siedzi ciaśniej. oczywiście od razu SIO2SD zadziałało. ciekawe bo w osiemsetkach siedzi ciasno i działa od kopa.
jako nowo uszczęśliwiony posiadacz atarynek za chwilę będę miał więcej pytań. proszę o wyrozumiałość :)
Hej Carrion przyjacielu! Super, że postanowiłeś podziałać z Atari :D. Twoje grafiki to miód na serce, a może i do gier zechcesz coś porobić? Śmiało zadawaj pytania :)
Carrion i Atari ... no, no, no... z tego może coś być ;) Dla początkującego Atarowca, polecam filmy LARKA na YT - kanał LARKADIUSZ :) znakomite wprowadzenie! Przyjedź na RETROnizację - zdecydowanie lepiej się pokazuje na żywo :) Pozdro
@antrykot no co ty ? RGB,PANG,Bosconian,Bomb Jack,Radiculus Reality,X-8,... tak tak , masa tego jest ,mnie chodzi o starsze gry ,jak Nuclearnick,Ollie's Follies,Moon Patrol,Mr Doo ,Aley Cat,Draconus,IXION,The Last Starfighter,LanDEscape i inne ...