Serwus brygadziści Dzisiaj przenosiłem się do letniego pokoju (nieogrzewanego w zimie) i czekało mnie porządne sprzątanie...3 godziny mycia ścian, parapetu, stołów, odkurzanie kurzy itd...ale wreszcie wszystko wysprzątane. W pokoju letnim trzymam wszystkie retro sprzęty w związku z tym bardzo się cieszę, że wreszcie będę mógł korzystać z Atari, ZX Spectrum i c64. Wrzucam parę zdjęć, bo jestem z siebie dumny.
Tretytki to bardzo dobry pomysł , ale powiem szczerze że niektórych kabli nie ogarniam mimo zastosowania kilku listew na stałe tzn -Amiga,Nes,C64 i monitor do nich -jedna listwa , ST,Mega Drive ,drukarka , rzutnik ,spectrum-druga ,Atari małe łapię prąd z TV ,ale coś się ostatnio kaszaniło z UT,więc tymczasowo przedłużacz , teoretycznie kabli nie widać , co dałem to w listwach , ale dochodzi kierownica , VR,ładowarki do Vita,3DS,PSP,DS,Telefon,Laptop,światła, głośniki 5.1 i Pro Logic rozbity na 5 głośników,miniwieża od Amigi , ... nie mam siły wszystkiego wymieniać , boję się że za moment ktoś napisze -tyle pod jedno gniazdko , tak kuźwa tyle i działa ,sprzęty odłączam warstwowo listwami ... no czasem bez perzepinania i szukania co to za luźna wtyczka się nie obędzie ;-) . Jak opierdzielę to mieszkanie trochę zarobie i nie zwariuję to będę kupował wymarzone mieszkanko które wyremontuję i urządzę HIGH TECH ,mam już koncepcję i plan ,kabli też nie będzie ...widać .
Pistolet na gorący klej też bywa pomocny w ukrywaniu/układaniu kabli .
Mój "kącik rozkoszy". Sposobem na upchnięcie wszystkich moich retro sprzętów na małej powierzchni okazało się zbudowanie szafki z systemem wysuwanych półek.