Witajcie! A co u nas? Prace nad IK+ trwają. Jak już kiedyś pisałem, udało mi się przenieść kod projektu do repozytorium na GitLabie. Zrobiłem gruntowny refaktoring playera muzyki i efektów syntetycznych. Skróciło to bardzo znacząco jego czas wykonania w ramce. Niedawno udało mi się dostosować player do działania na maszynach NTSC. Muzyka gra praktycznie z tą samą prędkością co w wersji PAL. Ostatnio zrefaktorowałem kod animacji obiektów w tle, też znacząco go przyśpieszając a także nieco skracając. Pozostało do refaktoringu jeszcze kilka procedur animacji tła. Na ten moment jednak czas wykonania całego kodu obsługi VBLK jest na tyle krótki, że wszystko działa prawidłowo na maszynach NTSC. Bardzo mi zależy aby gra działała w pełni na NTSC.
Ooo tak, przebieramy nogami, kibicowanie i trzymanie kciuków trwa od lat, moje zaczęło się jakoś wraz z powstaniem strony uce.pl/ikplus, czyli jeszcze za studenciaka niemal ćwierć wieku temu :-)
@pavros, specjalnie z myślą o tej grze dodałem do rdzenia MiSTerowego opcję w menu do włączania GTIA xcolor, dzięki czemu można zniknąć kolorowe tło na pasku punktów pozostawiając piękne kolorowe litery na czarnym tle niczym rodem z C64 ;)