Kupiłem już jakiś czas temu na aukcji Turbo Freezera 2005 w wersji dla XE. Niestety nie działa prawidlowo. Wykrzacza się menu i siada przy próbie zapisu/odczytu zafreezowanego programu. Od strony wewnętrznej jest rysa na złączu - może są przerwane ścieżki. Niestety nie poradzę sobie z tym sam. Czy ktoś z Was byłby w stanie to naprawić? Oczywiście zapłacę.
Gniazda w kompie raczej w porządku. Carty działają bez zarzutu.
Załączam zdjęcia.
Mam też poprzednią wersję Turbo Frezzera, bodajże 2000. Wersja pod XL z dodatkowym kablem podpinanym pod jeden z pinow w porcie joy-a. Brakuje w nim jednego eproma. Oddam za darmo komuś kto naprawi tego 2005.
Sprawdzałeś z innym kompem? Chodzi o to, że niektóre teoretycznie stabilnie działające komputery przestają nimi być po podłączeniu urządzenia NewDevice.
Mam 3 sztuki 800xl i jedną "doładowaną" 65xe. Dlatego nie mam jak sprawdzić na innym XE:) Ale dzięki za link. Poczytam. Mam U1MB w mojej 65XE to może być przyczyną.
Może zajść konieczność wymiany 74LS08 na 74F08. Pomaga w bardzo wielu przypadkach na takie rzeczy. Zwłaszcza, że piszesz, że Twoje 65XE jest rozszerzone.