W tym roku mogłem być tylko kibicem z dala, ale kibicowałem z napięciem i emocjami, jakich już dawno nie przeżywałem. Bardzo dziękuję i kibicuję dalej, im częściej i więcej Silly Venture tym bardziej.
Będę wracać do tych nagrań jak będzie mi potrzebna następna porcja motywacji do pracy nad de-retro-nizowaniem i uwspółcześnianiem platform z epoki, nie tylko Atari. Dzięki, myślę że to z pożytkiem nie tylko dla naszego środowiska ale i dla całej planety.
Bardzo dziękuję za Wasze opinie... mimo iż do tej pory nie jestem w stanie odespać minionego weekendu, to czytając wszystkie komentarze powraca we mnie energia. W przyszłym tygodniu na pewno pokuszę się o podsumowanie minionej edycji i napiszę kilka słów o ew. planach.
Kochani, przy okazji - jeśli dysponujecie zdjęciami/filmami z imprezy - udostępnijcie je proszę. Zależy mi na tym, ponieważ było to 20-lecie SV i chciałbym mieć jak najwięcej pamiątek z minionego weekendu.
Z góry dziękuję!
Na zachętę wrzucam jedno swoje video z piątkowego otwarcia + 3 inne ujęcia zrobione przez Kijop'a, a także jedno Davida z Northeast UK Retrotastic - jednego z nielicznych gości, którzy pofatygowali się w tym roku z Wielkiej Brytanii:
Silly Venture spełnia marzenia. Na filmie widziałem Tomasza Liebicha! Jakuba Husaka już widziałem więc mogę umierać. :) Nie muszę już nawet czekać na zmianę nastawienia Janusza Pelca do wywiadów. ;) Chociaż gdybym jeszcze przed śmiercią zobaczył Michała Widerę, Henryka Cygerta i Zenona Mikołajczyka (Magnus/WFMH) to umierałoby mi się jeszcze fajniej. :) Da się zrobić?
Tak to właśnie jest z prawdziwymi "dziełami sztuki" każdy najmniejszy choćby jej fragment jest dziełem samym w sobie i stanowi inspiracje dla przyszłych pokolen i nie tylko ha ha
Kochani, do niedzieli postaram się o podsumowanie imprezy... mam nadzieję, że mi się to uda.
Przypominam, że większość prac (okrągłe 100) jest dostępna na serwisie DEMOZOO.ORG, konkretnie pod tym linkiem: ->link<-
Brakuje jedynie 2 prac (ze 102!) - demo na Jaguara oraz gra Dread na ST), które zostaną opublikowane 6-go września w takiej formie, w jakiej były zaprezentowane podczas compo. Autorzy prac, którzy poprosili o więcej czasu mają deadline do 5-go września.
Zgodnie z zapisem w regulaminie - wszystkie prace z SV2020+1 są już dostępne (wczoraj pojawiła się brakująca praca pt. "Dread" w kategorii "Atari ST/STE Game Compo" oraz praca pt. "Silly Venture 2k21 Invitation" w kategorii "Atari Jaguar Demo Compo".
Wszystkie prace dostępne są na serwisie DEMOZOO.ORG - ->link<-
Wczoraj na Twitch'u odbył się pokaz produkcji demoscenowych prezentowanych przez Psenough'a (Portugalia), gdzie w dyskusji brali udział: SPKR /SMFX oraz Britelite / Dekadence. Przewińcie materiał do czasu 01:57:43, gdzie prezentowane są najlepsze produkcje z SV2020+1 (na małe Atari, C64, Lynxa oraz ST).