W magazynie dyskowym Flop #65 znajdziecie świetny artykuł Bohdana Milara o... kolejce sterowanej Atari. Miałem okazję odwiedzić autora artykułu w domu, gdzie pokazał mi zakupiony egzemplarz brytyjskiego sterownika A-Track i akcesoria do niego. Cała historia jest bardzo ciekawa. I choć niestety, producent już nie produkuje i nie sprzedaje werji Atari tylko PC, to ponoć nie ma nic przeciwko samodzielnemu wykonaniu własnej wersji.
Historia Bohdana i opis działania A-Track: ->link<-
Z podjarania się tematem sterowania DCC na Atari aż przypomniałem sobie, że gdzieś u rodziców mam kolejkę H0 z dzieciństwa. I jest... Made in Yugoslavia! Pamiętam, że kupiona w składnicy harcerskiej w Oławie, wczesne lata 80. To teraz sterowniki? :)
Zrobienie bazy danych w Synfile+ to była męka pańska z tego co pamiętam, katorga wręcz. Najgorzej było nanosić poprawki. Najlepiej było, żeby wszystko wpisywać bez poprawek i błędów, heh. Ale jak się miało już ogarnięte to był sztos mieć kasety magnetofonowe z muzą i bibliotekę dyskietek zapisanych w takiej bazie. Służyło to w zasadzie do niczego w warunkach domowych, ale radocha i satysfakcja były, wyższy lewel. :-D
Z Krzysztofem, który na tym filmie jest w niebieskim ubraniu, bez okularów, wczoraj rozmawiałem telefonicznie. Nie ostało mu się nic, poza tym filmem, wspomnieniami i kartką z 1991 roku z podziękowaniami od słuchacza Radiokomputera za jego program, tam emitowany (wrzucę o tym info na wątek o Radiokomputerze).