atarionline.pl sic2xex - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthoruka
      • CommentTime8 Feb 2020 14:02 zmieniony

Cześć wszystkim,

jakiś czas temu przepadła większość moich przepakowanych plików xex (chciałem zmniejszyć rozmiarowo dla kartridża sic!) i żeby nie robić wszystkiego od początku wpadłem na pomysł wyodrębnienia ich z zapisanych już wcześniej kości pamięci. Być może komuś przyda się taki prosty tool, więc zamieszczam w załączniku.

Program działa w konsoli (testowałem pod winxp/win7), można nim wyciągnąć z binarek intro i pliki znajdujące się na liście menu.

/uka
      • 2: CommentAuthorgorgh
      • CommentTime8 Feb 2020 17:02

Fajny tool, dzięki
      • 3:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime8 Feb 2020 20:02

Uka - a podzieliłbyś się również zbiorem tych spakowanych gier?
      • 4: CommentAuthoruka
      • CommentTime10 Feb 2020 15:02

@Kaz - najpóźniej jutro wieczorem wrzucę paczkę, ale uprzedzam nie jest tego za wiele - w większości nowe gry. Dorzucę też moje biny do karta.
      • 5:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime10 Feb 2020 16:02

Super, dzięki uka!
      • 6: CommentAuthoruka
      • CommentTime11 Feb 2020 18:02

Wrzucam, tak jak obiecałem moje pliki. Dodatkowo w paczce jest poprawiony sic2xex (poprzednia wersja miała problem z małymi literami nazw pozycji w menu).

bin - gotowe binarki dla sic! carta
      sic2xex - programik do konwersji + src w pascalu
      sicmenu/data - romy z grami i grafikami (dodawalem jako intra na poczatku moich kartow)

pozdrawiam!