Projekt wydaje się naprawdę fajny, przydatny i intereuje mnie ze względu na wygodę użytkowania. Jednakże cena tego wynalazku jest jak dla mnie zdeko zaporowa (150-200 ojro). ;( Ponieważ w moim obecnym PC kabel Sio2PC już się nie przyda (brak RS232), to rozglądam się za czymś na czasie jak w/w gadżet. Czy ktoś u nas robi coś takiego za przystępną cenę lub niedługo będzie???
Szczerze powiedziawszy to watpie. To rozwiazanie jest "ocopyrightowane", wiec ktos, kto by to urzadzenie zaczal kopiowac naraza sie na anateme srodowiskowa, a moze i cos powazniejszego.
PS. A nie lepiej SIO2SD albo SDrive? Znacznie tansze, a karte SD znajdziesz wszedzie w niewygorowanej cenie.
Jest jeszcze SIO2SD w nowej wersji, czyli OSD Configurator (czy jakoś tak) Candle'a, ale z tego, co kiedyś pisał, cały projekt poszedł w niebyt po awarii dysku i musi go odtworzyć.
Akurat urzadzeń do przechowywania danych na Atari jest cała masa i ciągle powstają nowe "cuda na kiju" a szkoda, że nikt ze scenowych elektroników nie wziął dotychczas na tapete tematu jakiegoś przyzwoitego konwertera obrazu. Fajnie by było np. wreszcie atarke podłączyć do monitora VGA bez wyraźnej straty jakości :( Konwertery dostepne w handlu pozostawiają wiele do życzenia tak więc mimo upływu lat ciagle pozostaje nam albo klockowate 1084 i pochodne albo specjalnie kupić drogi TV z wejsciem s-video :(
Taaaa...? 1. Nie każdego stać 2. Od ręki nie da się zamówić 3. "...idealnie wyświetla obraz atari na nowszych tv..." - xxl: doczytaj dokładnie mój post.