Znajomy był na tyle dobry, że podarował mi dwa cartridge do Atari 400/800. Tak w ogóle to się zdziwiłem, bo jakoś domyślnie przyszło mi do głowy, że są do serii XL/XE. Nawet do Kaz'a pozwoliłem sobie zadzwonić, żeby zapytać czy nie zepsuję swojego 65XE wkładając je do komputera.
Pudełka całe, ciut sfatygowane, ale z instrukcjami w środku, a nawet z ankietą, którą powinno się odesłać do Atari. Aż mi się nostalgicznie zrobiło.
@gorgh dziękuje,to miała być taka trochę podpucha z mojej strony ;),myślałem że napiszą że nie dziwota itp... miałem odpisać że wszystkich wymordowałem ;) :p. Ku mojemu zdziwieniu też na SV dostałem parę prezentów,nie spodziewałem się. Dzięki Kamil :-) .
@IRATA4 - pisałem do Ciebie na FB w sprawie Sega CD. Kiedyś o tym rozmawialiśmy telefonicznie, pamiętam, że mówiłeś iż masz dojścia do kogoś kto może je sprzedać. Dalej masz kontakt do tej osoby?
Podtrzymuję to, co mówiłem Caesarowi przez telefon: karty wzorniczo dopasowane do Atari 400/800 (do 1983 roku) oraz serii XL (od 1983) można bezproblemowo używać z serią XE (karty wzorniczo zgodne bodajże od 1985). Umieszczam tę informację na forum, może ktoś kiedyś też nie będzie tego pewnien, to sobie wyszuka.
Na karcie z czasów 400/800 jest napis "Left Cartridge" co dla osób, które w życiu nie widziały modelu 400 czy 800, może być mylące. A chodzi o to, że w Atari 800 są dwa sloty na cartridge, LEFT i RIGHT, i należało gry wkładać w ten lewy. W Atari 400, co prawda, jest jeden slot, bo to wersja niskobudżetowa, ale też jest podpisany LEFT CARTRIDGE, żeby nie było wątpliwości: