Zasadniczo to chcesz przepisać grę z Atari na automat, czy emulować pod 'home made automatem'? :) Bo jeśli druga opcja to, być może będę Ci mógł coś pokazać jak się sprężę.
Time Pilota ;) Myślę że YOOMP! by się świetnie nadał. Ogólnie zadanie pozornie łatwe,większość ówczesnych gier ma korzenie automatowe,ale myślę że każdą fajną i grywalną grę można by przenieść,jak by co to 5%zysku dla mnie ;). Moje typy. Yoomp! Crownland ... mam dziurę w pamięci-ta co Kaz grafikę robił chyba XXl kodował a chyba GR8 wydał, cmentarne klimaty port z BBC. Gra ma wysoki poziom trudności i wydaje się idealnym kandydatem.
Z pozostałych to Pac-Mad i Snail Bociana & Krisa3D,jakoś tak pasują .
mam dziurę w pamięci-ta co Kaz grafikę robił chyba XXl kodował a chyba GR8 wydał, cmentarne klimaty port z BBC. Gra ma wysoki poziom trudności i wydaje się idealnym kandydatem.
Ja pamiętam że razem z kolegami spędziliśmy dużo czasu przy Angleworms (nie pamiętam 1 czy 2). Taki snake, można grać w dwie osoby. Rozgywka nie trwa długo.
Tak przy okazji, to w latach 80tych był sprzedawany komercyjne automat do gier, który miał w środku komputer Atari i używał niezmodyfikowane gry na cartridzach. Grało się na czas i kontroller odcinal sterowanie z joysicka po upływie czasu. ->link<-