atarionline.pl Pseudonauka - odjechane pomysły :] - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime31 Mar 2020 04:03 zmieniony

Zapraszam wytrawnych tropicieli orgonu do zamieszczania materiałów ;)

Po za zaobserwowaniem szaleństwa tego świata może będzie to inspiracją do powstania gier na bazie takich teorii?

Np. hipotezy czerwonej rtęci jest elementem całkiem udanej gry planszowej ;)

Zacznę lajtowo materiałem demaskującym antygrawitantów ;)

• 2: CommentAuthorgorgh
      • CommentTime31 Mar 2020 10:03

założyłem byłem podobny wątek parę lat temu
      ->link<-
      • 3: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime31 Mar 2020 10:03 zmieniony

Szukałem pseudonauka na forum, nie każda szalona teoria jest pseudonauką.

Fizycy domagają się szalonych teorii ;)

Ale dobrze, wątek do zamknięcia.
      • 4:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime31 Mar 2020 11:03 zmieniony

A w Wedach jest 30 stron o tym jak zbudowana jest Wimana, jak działa napęd, jak nią sterować i jak unieszkodliwić Wimanę wroga.
      Nie można obalać całej teorii obalając nieudane doświadczenia. Należy udowodnić, ŻE SIĘ NIE DA. A tego nikt nie pokazał (nie znamy natury grawitacji). To dogmat. (moje prywatne zdanie: dlatego na gwałt wycofują rtęć z rynku konsumenckiego, ale co ja tam wiem :)

Taka dygresja, wątek do zamknięcia.
      • 5: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime31 Mar 2020 13:03

@jhusak nie karm papugi moją kawą ;)
      • 6:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime31 Mar 2020 13:03 zmieniony

nie wczytywałem się w wasz temat,ale swego czasu bardzo zaciekawiło mnie pewne odkrycie rosyjskiego naukowca Władimira Giebernikowa(edit Wiktora Grebiennikowa) który prowadził badania nad pewnym gatunkiem chrząszcza a konkretnie nad mikrostrukturą chitynowego pancerzyka bądź skrzydła które potrafiło lewitować .

Edit
      Znalazłem artykuł na ten temat,nawet gdzieś mam jego książkę,ale interesowałem się tym tematem w czasach potopu% i niewiele pamiętam . ->link<-
      • 7: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime31 Mar 2020 13:03 zmieniony

@IRATA4 busted w filmiku który zamieściłem w pierwszym poście :] Gość własnoręcznie przyznał, że ściemniał.
      • 8:

CommentAuthorsmector
      • CommentTime31 Mar 2020 14:03

Skoro taki temat się pojawił to polecam wykład dr hab. Marcina Napiórkowskiego - Nauka i pseudonauka w wojnie na metafory.

• 9: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime31 Mar 2020 14:03 zmieniony

@smector dzięki! słyszałem, sporo dobrego o umiejętnościach dr hab. Marcina Napiórkowskiego od @IRATA4
      • 10:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime31 Mar 2020 14:03

@zbyti
      Tak,przypomniało mi się że już kiedyś to rozgryzłem i przeszedłem na niemieckie eksperymenty z ufo :)