W tym wątku ->link<- odkurzyłem Atari. Przejrzałem w końcu wszystkie dyskietki moje i ojca z dawnych lat i znalazłem coś takiego. Czy komuś znana jest ta gra ze zdjęcia? Szukałem tego tytułu w katalogu z Waszej strony ale nic nie znalazłem. Może komuś się coś kojarzy? Wypisane litery A.D.A.M. na naklejce.
_Adam_ - znalezisko bardzo zacne! Ja takiej gry nie kojarzę. Wygląda jakby Rockford z Boulder Dasha wpadł z wizytą do labiryntu Robbo :)
Mav - nie bluźnij przeciwko Robbo! :D Zresztą to jest sprzeczność - skoro Alex ma "pewne nowe elementy" to już nie jest "tylko kolejne Robbo", tylko coś więcej.
Wyglada jak jakis klon robbo (zmienione sprity i plansza tytulowa). Podejzewam ze jacys spece zdeasemblowali robbo i sprzedawali wlasne wersje. Ostatnio LArek i Borsuk cos mowili o takich wersjach krazacych po sklepach w latach 90tych. Bardzo ciekawe znalezisko.
W robbo grałem sporo i nie wygląda na to że ta gra jest jego klonem. Owszem są tu murki skrzynki i klucze, ale ekran nie przesuwa się w pionie. Dodatkowo można pchać kilka rzeczy na raz. Przesuwa się tu jakieś dziwne bloki z literami, których w robbo nie było. Po tym dzieją się dziwne rzeczy...
znalazłem na Ekranowni - przeca to bardzo znanie gra: ------------------------------------------------------------- EDIT: po kolejnym komentarzu zaczynają się posty po opublikowaniu nowinki ;)
@solo/ng - "ADAM IS ME" ma wiele nowych elementów nie występujących w "Baba Is You", głównie inspirowanych Robbo - zbieranie obiektów, magnesy, bomby. Poza pierwszymi poziomami wprowadzającymi w zasady gry, większość plansz jest inna niż w "Baba Is You", więc nawet jak ktoś grał, tu znajdzie coś nowego :)
Mały update - prace trwają. Mamy połączone już intro, menu główne gry i część główną, prace trwają nad outro, robimy też stronę gry, dyskutujemy kwestie fizycznego wydania z wydawcą, czekamy na finalną wersję grafiki do mapy galaktyki.
Widzimy, że są dwa typy ludzi przy pandemii - Ci, którzy nagle mają więcej czasu oraz ci, którzy mają pracę i rodzinę. W przypadku naszego zespołu kwarantanna powoduje, że czas przeznaczony wcześniej na hobby poświęcamy w znacznie większym stopniu bliskim... lub na zasłużony sen.
Pytanie do VLX-a: - czy Ekranownia rozszerzy się kiedyś także na demosy? ;) Wiem, pytanie nietypowe, ale może okazać się czasem coś takiego przydatne. :)
@string o to super,a co do Ricka... Rick to dla mnie odległe SF ;),taki fejk z pewnego źródła który jest,ale na odcięcie pępowiny rodzice nie chcą pozwolić...
Na jakiej podstawie taka bzdurna opinia wyssana z palca? Co do innych produkcji to nie wiem czy są "na zamówienie", ale w sprawie Adam'a Pixel sam się zgłosił, ku zdziwieniu autorów. Dostali kopię preview (praktycznie niewiele się różniącą od wersji końcowej pod względem gry właściwej) i bardzo się cieszymy, że Adam stał się popularny jeszcze przed premierą.
true, nic niezamawialiśmy. Redaktor odezwał się do nas po obejrzeniu trailera i otrzymał wersję "early access". Zakładaliśmy, że kiedy numer się ukaże gra już będzie wydana, ale niestety koronawirusowa rzeczywistość trochę pokrzyżowała nasze plany.
Dziękujemy za waszą cierpliwość. Mamy nadzieję że otrzymacie swoje kopie gry Adam Is Me już niebawem! W między czasie pracujemy wytrwale żeby dostarczyć finalny produkt i prezentujemy jak kartridż będzie wyglądał.
Jeśli jeszcze nie zamówiliście swojej kopii gry i nadal się wahacie, miejcie na uwadze, że do pudełka zostanie dodany plakat w formacie A3 jako prezent, bez dodatkowych kosztów. Na froncie będzie Adam z okładki, a z drugiej strony niespodzianka, która powinna się wam spodobać.
Plakat będzie dołączony do wersji standard jak i deluxe, dla każdego.
Zamówienia można składać tu: zamowienia@retronics.eu
Niestety live zostal odwołany (z powodu choroby prowadzącego, Borsuka) i najpewniej będzie przeniesiony na inny termin. O szczegółach będziemy informować.
Ano trzeba :) Staraliśmy się tak to zrobić, aby pierwsze etapy z każdej planety uczyły nowych zasad i technik. Na pewno warto przed zagraniem przeczytać instrukcję, a przynajmniej rozdział "Skrócone zasady gry". Do tego aby ukończyć grę nie potrzeba przejść wszystkich etapów, bo niektóre mogą okazać się dla niektórych "hardcorowe".
Do dwóch razy sztuka. Już w najbliższą sobotę 14.11 (mamy nadzieję) zaprezentować Wam Adam Is Me i opowiedzieć trochę o jej produkcji. Zapraszamy do Gramy Na Gazie.