Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
string:
Przykro się czyta takie rzeczy wiedząc ile pracy zostało włożone w samą grę i jej otoczkę, często po godzinach, kosztem rodziny itd. Ja osobiście nie miałem wpływu na sam cart i jego konstrukcję (jedynie dtp, dodatki, LEGO czy muzykę) ale wierzę, że osoby w to zaangażowane zrobiły co mogły żeby projekt dokończyć i to wydać. Na pewno miały też na to nie mały wpływ koszty produkcji.string:
Wiele gier w ostatnich czasach zostało wydane w gorszej jakości (a podobnej, bądź wyższej cenie) i nie widzę tu potrzeby pastwienia się akurat nad Adamem.string:
Mimo wszystko krytyka zawsze jest mile widziana żeby mieć pojęcie jak odbierają to kupujący.Mq:
Nie mam oryginału, ale widziałem na obrazkach i na filmach:-)Mq:
Wtrącę się zatem i wypowiem, bo wiem jak przygotowanie takiego wydawnictwa wygląda.Mq:
Myślę sobie, że całokształt jest zrobiony dobrze, wszystko jest podopinane na ostatni guzik. Istotny jest projekt graficzny i wykonanie wszystkich elementów wydawnictwa. Kartridż jest tylko jednym z tych wszystkich elementów. Pisanie "Cartridge (czyli to co najważniejsze)" - jest nieprawdziwe, bo najważniejsza jest sama gra, a nie kawałek plastiku, płytka pcb, czy inny scalak.Mq:
Co do obudów kartridży, to niestety przed obudowami Sikora realia były takie, że wcześniej w sumie nie było alternatywy. Pisanie "najtańsza obudowa Z7" jest trochę bez sensu, bo przed obudowami Sikora w sumie była to "jedyna obudowa Z7" bez względu na jej cenę.Mq:
Co do płytki pcb, to oczywiście że racją jest, że złocone styki wyglądają bardziej "pro", są fajniejsze, trwalsze itd. Nie demonizował bym tego jednak, bo zwykłe styki cynowane również spełniają swoją rolę, funkcjonują poprawnie, a w czasach świetności Atari wszelkie kartridże rodzimych producentów były robione w takiej technologii (tylko gorszej) i jakoś te kartridże wszystkie do dziś działają jak się je odkopie na jakichś strychach czy w piwnicachMq:
Różnica w wykonaniu pcb metodą cynowaną i złoconych styków nie oznacza, że te pierwsze są prototypowe, a drugie produkcyjne, tylko jest to różnica technologiczna, a samo wykorzystywanie jednych i drugich płytek pcb jest tak samo dopuszczalne w zastosowaniach zarówno amatorskich, jak i profesjonalnych, czy komercyjnych.ZuluGula:
Jeżeli ktos juz decyduje sie na wersje kolekcjonerska, to te kilkanascie zlotych roznicy raczej nie robi problemu, szczegolnie ze istnieje az tak ogromna przepaść w jakości produktu finalnego.ccwrc:
Tylko pady w wersji złoconej nadają się obecnie do stosowania w małym Atari. Gładko wchodzą w złącze (bo nie są szorstkie) i bardzo powoli się zużywają, w normalnym użytkowaniu jest to niezauważalne.