Panowie, w tej chwili na szybko zorganizowaliśmy spotkanie atarowskie, jest nas kilka osob. Jak ktoś chce - to proszę podać mi privem email, wyślę zaproszenie. Kamerka i mikrofon wymagane :D
Szkoda, że nie nagraliście całości. Uczestnicy znamienici a ja nie mogłem dołączyć, z resztą nawet jakbym dołączył to co ja bym miał tam do powiedzenia?
Zaproszony jest każdy, kto zechce dołączyć i posiada co najmniej głośnik do słuchania oraz jak łącze zdolne do przekazywania w czasie rzeczywistym głosu/wideo. Mocno rekomendujemy posiadanie mikrofonu do mówienia i kamerkę do pokazywania się. System technicznie ogranicza nas do 100 użytkowników, ale nie spodziewamy się takiej frekwencji, jak będzie 10 osób to już będzie sukces. W zeszły piątek testowaliśmy tę technologię i 6 osób z różnych lokalizacji (Wrocław, Kraków, Warszawa, Rzeszów) bezproblemowo przez ponad 4 godziny rozmawiało na różne tematy. Było i dzielenie się wiedzą o Action!, jak i pokaz grania na emulcu, jak i testowe oglądanie dem czy teledysków. Dla tych, którzy nigdy z wideokonferencji i to tym system nie korzystali, kilka możliwości, które to daje:
wideorozmowa (potrzebna kamera i mikrofon) albo rozmowa głosowa (tylko mikrofon), w razie czego jest chat, na którym można pisać do wszystkich albo poszczególnych uczestników, pokazywanie innym użytkownikom wybranych elementów pulpitu (np. okienko z emulatorem), jak i cały ekran naszego komputera, dzielenie się dokumentami, na przykład pdf-em albo prezentacją w Power Point, robienie ankiet, nagrywanie spotkania, z czego zresztą skorzystamy.
Nie posiadam powyższych. Jak będziecie chcieli na Zoom to dołączę bo zoom działa na moim systemie. Komunikat skopiowałem własnie z przeglądarki. Co nie ma żadnego sensu, bo spokojnie działałby gdyby człowiek odpowiedzialny za stronę nie nałożył weryfikacji systemowej.