Coś mi się ostatnio porobiło z moim SIO2SD i nie chce mi uruchamiać plików XEX. Jak takowy podepnę pod stację dysków to urządzenie odczytuje 3 sektory i się zatrzymuje. Pliki ATR zaś działają bez zarzutu. Ze wszystkimi plikami XEX tak mam. Nie wiem czemu tak się porobiło, bo nic z nim nie kombinowałem. Miał ktoś może taki problem? Może aktualizacja firmware by pomogła?
Pliki XEX mogą być samodzielnie zgrane na karcie. SIO2SD powinien je wczytać i uruchomić.
Urborg, nie wiem co mogło być przyczyną, ale jeśli chcesz zrobić upgrade, to polecam nową wersję firmware'u dostępną tu: ->link<- (no chyba, że już ją miałeś)
Jest tam zmieniony program konfiguracyjny (z niebieskim tłem zamiast zielonego). Krótszy, szybszy i znacznie wygodniejszy niż ten starszy. Polecam.
Próbowałem zaktualizować i nic z tego, nie wiem czy coś robię nie tak? Mam wersję firmware 2.3. Zgrałem na kartę plik bin, uruchomiłem SIO2SD z wciśniętym K4, po wejściu do menu konfiguracji próbowałem naciskać shift+K3 ale nic się nie stało :(
Ściągnij ten plik: ->link<- Umieść plik na karcie SD w katalogu głównym (nie w ATARI). Katalog ATARI też musi być! Potem postępuj, jak opisałeś wyżej. Powinno się upgradować bez problemu. Odpowiedni komunikat pojawi się na wyświetlaczu.
Dzięki Arku za porady. No niby tak właśnie robiłem, spróbuję jeszcze raz. Te problemy mi pokazują, że chyba warto sobie kupić drugie SIO2SD żeby mieć Back-up, jakby co.
Dziś w końcu znalazłem czas żeby zabrać się za SIO2SD no i udało mi się zaktualizować firmware. Chyba problem był w tym że nazwa musi być SIO2SD.bin bez żadnych oznaczeń wersji. Co więcej upgrade firmware'u rozwiązał problem nieładowania XEX-ów.
Oj, gdybyś ściągnął plik, który wskazałem, to byłoby już dawno załatwione. A tak przy okazji - wgrałeś sobie najnowsze oprogramowanie (niebieskie tło konfiguratora)?
No właśnie Arku udało mi się bo ściągłem plik który wskazałeś :). Potem zaś dopiero głowiłem się czemu poszło od razu a wcześniej nie chciało :) Tak więc dzięki za pomoc. Byłoby już dawno załatwione gdybym miał czas się wcześniej za to zabrać :)