atarionline.pl USR nie działa - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime10 Apr 2022 08:04

Trzymaj się Cuzz i jak najwięcej zdrówka!
      • 2: CommentAuthorCuzz
      • CommentTime8 Mar 2025 06:03 zmieniony

Już rozpracowałem atarynkę , nie mógł działać. trzeba mieć komputer nie laptopa. ale poke działa za to i to dobry punkt widzenia. Jestem troche zmieszany bo jak widze co programuję, to dochodzę do wniosku że w basicu tracę czas. Jak ktoś jest ekspertem to ma swój własny sposób na programowanie. Ja używam sparty. Bo monitor, mego emulatora jakoś mi nie pasi, bo nie można zrobić wszystkiego. Wiecie ważne mi , zęby to wyglądało przyjemnie i cieszyło, a wychodzi z tego pc-t. Za to w sparcie to już basic ale zabezpieczony i wygląda to porządnie. Mam mnóstwo oprogramowania, jestem w szoku jeśli chodzi o assemblery bo mi tylko jeden działa. To nie moja sprawa, ale to jest skomplikowane pewnie o co w tym chodzi, bo można mięć jakieś cartridże o których nic nie wiem. Na moim SIOSD nie można nawet nic nagrać. Za to mam radoche bo na emulatorze w basicu nagrywanie działa :) "atari800" emulator. Atarynka ma romy nie żadne biosy i to jest prawdziwy komputer, ktoś to lepiej napisze w encyklopedii, ale odnoszę wrażenie, że to powoduję sporą kompatybilność a to dobry punkt widzenia. Mam ponad 420 ATR z oprogramowaniem, jest tego dużo, już za późno żeby zapamiętać co tam w ogóle siedzi. Nie uwierzycie ale było na dysku z SIOSD, po zakupie. Teoretycznie mogą być gierki które Kaz nie ma, nie dam rady tego sprawdzić. Podeślę wam montezumę , jest tam te poke basicowskie i to w takiej gierce , to język wewnętrzny basic-a w akcji
      • 3:

CommentAuthorCyprian
      • CommentTime8 Mar 2025 11:03

pięknie dziękujemy