atarionline.pl Nowe gry na Atari - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthortebe
      • CommentTime27 Sep 2025 15:21

oj, ktoś tu nie lubi krytyki ;)
      • 2: CommentAuthorAdam
      • CommentTime27 Sep 2025 21:31

Matosimi:

Maybe you remember Ridiculous Reality, where the original authors of Continuity were mentioned in the end screen scroll.

Hi, Martin.

Yes, I remember it well :) The difference is, you didn't have to finish the game to find out. There was an information on your blog about "Continuity" mechanics inspiration for RR - and those two games were significantly different in "feel", graphics, level design.

Regarding "Fallen Kingdom" (2021 version), there is no such info on your blog about connection with "Chessformer" and available descriptions created by you (for example the one placed next to the published source code) are brief and general, like "A puzzle game with chess pieces for 8-bit Atari XL/XE" - even though mechanics are the same, levels seem to be exactly the same and graphics is similar.
      • 3: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime27 Sep 2025 21:50

zacznijcie na ten cały ABBUC pisać autorskie gry ;)

Bocianu i Amarok nie wykręcą za Was nadgodzin ;)

Ja też - bo się nie znam :P
      • 4:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime13 Oct 2025 16:52

Powstaje "Big Mouth Jack" - gra z VIC-20 z 1981 roku, przepisywana jest na Atari Basic. Projekt na GitHubie: ->link<-
      • 5: CommentAuthorxbx
      • CommentTime13 Oct 2025 17:10

@Kaz
      Czy to jakiś nowy konkurs na najgorszą kaszankę na Atari?
      • 6:

CommentAuthorzbylu
      • CommentTime12 Nov 2025 09:20 (5 dni temu)

Castlevania VBXE - nowe demo:
      • 7: CommentAuthoriSiek
      • CommentTime12 Nov 2025 10:40 (5 dni temu)

O pięknie! Taką Castlevanie na A8 chętnie bym pograł :) Trzymam kciuki aby poszło dalej i ujrzało światło dzienne jako gotowy produkt.
      • 8: CommentAuthorstreak
      • CommentTime12 Nov 2025 11:52 (5 dni temu)

Fajnie to piszczy i bzyka. Szkoda ze nie na golasa :/
      • 9:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime12 Nov 2025 12:21 (5 dni temu)

A ja powiem, że fajnie, że na VBXE.
      • 10: CommentAuthortebe
      • CommentTime12 Nov 2025 13:55 (4 dni temu)

masz wybór, zrobić coś bo dostajesz odpowiednie możliwości albo nic nie robić bo masz zbyt duże ograniczenia

oto jest pytanie, iść naprzód czy stać w miejscu?
      • 11: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime12 Nov 2025 22:27 (4 dni temu)

@tebe ale z ciebie Jigsaw :D co Pan sugeruje? ograniczenie sprzętu czy umiejętności?
      • 12: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime12 Nov 2025 22:36 (4 dni temu)

dodam od siebie, że już od dawna irytują mnie te forumowe Gacki, dzisiaj nawet debil napisze coś na A8 (są narzędzia) ale jakoś w kręgu twórców pojawia się niewiele osób :P

brak czasu dla mnie nikogo nie tłumaczy - wystarczy przełożyć aktywność forumową na aktywność koderską/graficzną/muzyczną a brakiem talentu wymawiają się tylko lamy.

---

@solo się nie przypierdalaj bo jestem Commodorowcem by origin a i tak zrobiłem dla A8 więcej niż przynależy takim jak ja - teraz dłubię w innej platformie, więc nie dostaniesz ode mnie 8 way coś tam :P sam dokończ Gianę :P bo już trochę czasu minęło.
      • 13:

CommentAuthormgr_inz_rafal
      • CommentTime12 Nov 2025 22:43 (4 dni temu)

Ale numer, jest literówka na ekranie tytułowym. Albo w tytule filmu, chociaż wątpię :)
      • 14: CommentAuthortebe
      • CommentTime13 Nov 2025 00:21 (4 dni temu)

może ta literówka jest specjalnie, bo przecież mieliśmu setki pozwów i większość braci Atarowych siedzi w pierdlu za złamanie praw autorskich ;)
      • 15: CommentAuthorGonzo
      • CommentTime13 Nov 2025 00:39 (4 dni temu)

ja tu nie widzę żadnej literówki - na a8 castlevania to przecież może być catslevania, a na filmiku wczytuje się catslevenia, wsio ok., od razu widać, że to robią ludzie, a nie booty
      • 16:

CommentAuthorCosi
      • CommentTime13 Nov 2025 10:41 (4 dni temu)

Catslevania, bo głównym bohaterem jest kot (wyglądający jak człowiek). Jak w tej bajce:
      ->link<-