Przegladajac gry pod katem grafiki zaczalem grac we "Wloczykija" na emulcu. To jedna z lepszych graficznie gierek na malucha:
Udalo mi sie dojsc do poziomu "biurowego", ale tu mam problem - nie umiem przeskoczyc tych podskakujacych pilek. Czy jest na nie jakis sposob? Bez tego nie mozna zebrac wszystkich sztabek zlota i ukonczyc poziomu...
Stan z gry z miejscem, z ktorym nie daje sobie rady w zalaczniku.
Zgadzam się, że grafika jest bardzo fajna :) Jest ona w całości pociągnięta kabelkiem z C64 z różnych gier. M.in. Fred's Back: ->link<- Stuntman Seymour: ->link<-
Nie mam oczywiście do autorów pretensji, bo jak widać na pierwszym screenie, w creditsach nikt nie podszywa się pod prawowitego grafika.
Podobnie mozna sobie ulatwiac zycie majac Tight-Freezera od Gumiego. :) Poniewaz wykorzystywal on rozszerzona pamiec, to dalo sie zrobic kilka "zrzutow" z grania (a potem nawet przelaczac miedzy nimi). :))
Takie gry jak WLOCZYKIJ (grafa naprawde ekstra, szkoda, ze wiecej nie zrzucano z komody), PIEKIEŁKO czy HONKY mialy naprawde denerwujacy stopien trudnosci i ratowalo sie czym mozna, a emu nie bylo (popularne) te parenascie lat temu... ;)
BTW. Istnieje wersja Clever People z trainerem do tej gierki, rzecz przydatna dla niedzielnych graczy.
I have a "simplified" alternative version of Wloczyki which Fandal did for me. you do not have unlimited lives - but some of the adversaries are removed (these pink little things which look like miniature clouds)... maybe this alternative version is easier for you ?!? -Andreas Koch.
Thanks, I will figure it out. However, i'm not so terrible player as all of you are thinking :D, I just was interested in making screenshots, watching gfx and pass game as quick as possible... :)
W życiu bym nie pomyślał, że Fred's Back, Stuntman Seymour, Creatures i Lucky Egg (a kto wie czy nie coś jeszcze, ale na razie nic mi się w oczy nie rzuciło) połączone w jedno mogą dać zupełnie nową, całkiem zmyślną platformówkę. A ja dopiero zaczynam literę T... :( No nic, pomalutku się dojdzie, a tymczasem zabieram się za przechodenie Syna Boga Wiatru.