Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Irata:
przypomina Tigris czy jakoś takIrata:
@Kaz że nie znacie z Atari to nie znaczy że nie było,Irata:
studnia i klocki = TetrisIrata:
Po Lumines już żaden Tetris i inna gra z klockami mnie nie zaciekawi i KROPKA.Mq:
Do dziś wywołuje sentyment, ale też faktycznie uważam, że jest w tej grze coś wyjątkowego, bo płynące tło i dźwięko-muzyczka w tle wywołuje niezły trans i klimat.Mq:
Chyba z warcabownicą:-) Z szachownicą to są szachy:-)Irata:
ale w końcu grałem w Tigris i nawet fajnie się grało mimo małego pola gry.Irata:
Na Atari mamy sporo gier Tetrisopodobnych,Irata:
Znacie panie Kaz to : ->link<- widziałem jeszcze inną wersję z wybuchającymi klockami .Mq:
Kaz, ja rozumiem Twój punkt widzenia w kwestii obrony innych reguł w grze Detonationix w stosunku do Tetrisa, i to że chcesz za wszelką cenę nadać jej odrębność.Mq:
Podstawowa i najważniejsza zasada gry definiująca o co w ogóle chodzi zarówno w przypadku Tetrisa jak i Detonationix polega na tym, że spadają nam z góry klocki, które wypełniają studnię. W obu grach chodzi o to, żeby układać te klocki w taki sposób, żeby studnia się nie zapełniała i żeby redukowały się właściwie układane klocki.Mq:
Czyli zasady nie tylko nie są zupełnie inne, ale podstawowe zasady są IDENTYCZNE, a dopiero niuanse odróżniają jakkolwiek te gry.Mq:
I tu muszę zaznaczyć, że Kaz nie stwierdzasz faktów, tylko wydajesz swoje opinie.Mq:
Krótko mówiąc Twoje "stwierdzenia faktów" nie za wiele mają wspólnego z faktami.Od 1 do 37 z 37