atarionline.pl Najlepsze polskie programy użytkowe dla Atari - jakie byście wymienili - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  
      Hej,
      Jak pewnie część osób wie, trochę próbuje rozkręcić mały kanał na którym jedną z ważniejszych serii jest seria filmów o Atari ->link<-

Pomyślałem, że teraz czas na zaprezentowanie programów użytkowych, ale spełniających dwa warunki:
      - polski autor/wydawca
      - najlepsze i warte uwagi.

Czyli nie chce stworzyć kompletnej listy użytków, a te najfajniejsze. Na razie na liście mam chaos music computer, panther, quick assembler (z dodatkami, które były razem sprzedawane). Dodalibyście coś jeszcze?
      • 2: CommentAuthorxxl
      • CommentTime17 Oct 2020 01:10

Watson II
      • 3:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime17 Oct 2020 12:10

kopiery Unerring Masters ,w zasadzie cały Cartridge tejże firmy :D.
      • 4: CommentAuthorastrofor
      • CommentTime17 Oct 2020 13:10 zmieniony

Action! hehe, ale ten rodzinny Polski
      • 5: CommentAuthorbob_er
      • CommentTime17 Oct 2020 14:10

SpartaDOS X
      • 6: CommentAuthorpin
      • CommentTime17 Oct 2020 14:10

@bob_er: chciałem to napisać ale się bałem, że @Pan_patolka zrobi tu jesień średniowiecza :)
      • 7: CommentAuthormono
      • CommentTime17 Oct 2020 14:10 zmieniony

Sterowniki ekranowe S_VBXE i RC_GR8 pozwalające na wykorzystanie 80-kolumnowych trybów tekstowych.

Edit: Sparta Commander.
      • 8: CommentAuthorpin
      • CommentTime17 Oct 2020 15:10

playery dla Sparta DOS X to większości formatów źródłowych (muzyka / grafika), pakery / depakery (zrc, lzh, zip), disk cleanup, uflash (FJC), fdisk(FJC)... ogólnie kilkadziesiąt przydatnych programików w znacznej mierze zawartych w toolkit do sparty ;)
      • 9: CommentAuthorpin
      • CommentTime17 Oct 2020 15:10

RUNEXT ;) potężne narzędzie.
    2.  
      Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Część z nich wykorzystam.

Zastanawiam się, jak to zrobić, by film nie był zbyt techniczny i by był zjadliwy dla przeciętnego człeka. :P Być może z tego powodu części propozycji nie wykorzystam. Zobaczę i pomyślę... :)

I jeszcze jedno niektóre z propozycji nie spełniają kryterium "polskości".
    3.  
      @astrofor, co masz na myśli mówiąc polski Action? była jakaś polska wersja tego języka programowania? jakieś namiary?
      • 12: CommentAuthorxxl
      • CommentTime19 Oct 2020 20:10

nie wiem czy pod uzytki podchodza programy edukacyjne? (tego bylo troche)

nie bylo polskiego action! ale bylo polskie logo :D nawet oficjalnie wydane :DDD
      • 13: CommentAuthorbob_er
      • CommentTime19 Oct 2020 20:10

Polskie Logo miało nawet fajną muzykę podczas ładowania :)