Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
irwin:
jednak c64 ma lepiej nadające się kolory na twarz.irwin:
No coż ja tam uważam że np kolor różowy+jasny brąz jest zdecydowanie lepszą kombinacją niż zieleń i fiolet. No ale każdy ma inny gust ;)Mahoney:
The song chosen is "Tom's Diner" by Suzanne Vega.Mahoney:
For documentation, read through the filesKaz:
Nie chcialbym dyskredytowac osiagniecia, bo pewnie to jest osiagniecie programistyczne, ale... POPATRZMY NA FAKTY:Kaz:
"W demku autor zreszta wspomina o "15 opcode/sample", co sugeruje, ze utwor jest pociety w troche bardziej zaawansowany sposob niz tylko zmniejszenie bitrate."Kaz:
"Czy przetworzenie 40KB danych w czasie 2 minut z kawalkiem (tyle trwa utwor, a tam ZDAJE SIE sa jeszcze loopy"Kaz:
"dane utworu tez przygotowane wczesniej, tez dziala na komputerze z 64KB, TEŻ ma loopy, trwa dluzej niz 2 minuty"TheFender:
"Heh, czyli nie tylko ja nie byłem zachwycony tym "mp3" commodorowskim I NIE TYLKO JA SŁYSZAŁEM TAM LOOPY :)"Kaz:
"nie jest to odtwarzanie MP3 tylko czegos, co z MP3 ma tylko wspolny sposob kodowania/dekodowania."mały:
"To pewnie nie jest mp3. Zauważcie, że tam są tylko słowa bez żadnej melodii. Jest dużo kodeków do kompresji mowy z niską złożonością obliczeniową przy odtwarzaniu i niskim bitratem. Choćby nawet cała rodzinaRastan:
"Po co tworzyć coś czego i tak nikt nie będzie słuchać, bo jakość jest tragiczna."Dracon:
"Biedne to bylo po prostu"TheFender:
"Może przy całej złożoności commodorowskiej procedury i zachwycie nad pełnym wykorzystaniem możliwości wszystkich układów, łącznie z transformatorem w zasilaczu ktoś nie spojrzał na swe dzieło z dalszej perspektywy i nie zobaczył, że stworzył k...ę która brzmi gorzej od sampli sprzed 20 lat."Greymsb:
"Dla mnie efekt końcowy, czyli to co udało mi się posłuchać jest ch**owy."Greymsb:
" zapewne dla koderów jest to jakiś przełom, ale dla zwykłego zjadacza scenowego chleba nachodzi pytanie - o co c'mon ?"Kaz:
"a dobor utworu (sam glos, bez towarzyszacych instrumentow) moze swiadczyc, ze w innych przypadkach byloby jeszcze gorzej."Kaz:
"Przetarcie szlakow tez jest wazne, a przeciez zazwyczaj pionierzy maja najtrudniej, a efekty ich pracy poczatkowo nie przekonuja."Irwin:
Tylko niech najpierw spróbuje jeszcze raz odpowiedzieć sobie na pytanie jakiej jakości ma prawo wymagać od 40kb 2minutowego pliku oraz 8bitowego 1mhz cpu.Irwin:
W szczególności niech jeszcze raz rozważy owego "15opcode/sample" tj " "while only ~15 assembly instructions per sample available, and still cpu-time left for a demo!" co może oznaczać że jakość kosztem zwiększenia długości pliku lub zmniejszenia trwania może być lepsza. A może warto zastanowić się czy nie dałoby się tej procedury przerobić na szybszy 6502 tj taki taktowany zegarem 1.79mhz.