"Chłopacy" ;) wiem że to forum Atari ale może ktoś mi pomoże (napewno) w kwestii Dragona 32 Ile on może być wart? Bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji a może odezwie się tu jakiś kolekcjoner albo coś :) Mam możliwość kupna takiego dziwoląga do swojej kolekcji ale nie chciałbym przepłacić no i jakbym go jednak chciał kiedyś spieniężyc to żeby nie być zbytnio w plecy ;) Pomoże ktoś?
Oj Panie... w Polsce to chyba tego cuda nie uświadczysz. Mnie samego kusi Tandy CoCo 3 ze względu na fajny procesor i ciekawą architekturę i miałbym frajdę z rozgryzania i pisania na to jakiegoś demka, ale poza zachodnim ebayem to tego nie widziałem i nawet jakbym to zdobył, to raczej nie byłoby dla kogo czegokolwiek pisać.
Mnie ten Dragon też średnio interesuje, wolę Atari :) ale mogę go kupić do kolekcji albo na handel tylko nie wiem czy to się potem u nas w PL sprzeda i za ile
Cześć, też myślałem nad jakimiś innymi komputerami do kolekcji, ale finalnie doszedłem do wniosku że i tak nie mam czasu na to, co aktualnie posiadam. Z tego co widziałem jednak na zachodnich grupach FB, to Dragon chodzi w cenach około 70-100 funtów.
@Caesar na Ebayu troszkę więcej a ja to mogę kupić za 300zł i zastanawiam się czy brać @Irata4 Miałem kiedyś CD do Mega Drive, a wraz z nią kilka "nieco filmowych" gier ale nie tylko, ogółem w tamtym czasie kozacki sprzęt. Co do MSXa to którego? Pierwszą wersję? A wiesz że przy MSX maczał palce sam Microsoft? ;)
Japończyk zrobił ten komputer,a przy okazji był prezesem oddziału MS Japan.Nie wiem czy wiesz ale na Sega CD można zagrać w Snatcher/a(pierwszy duży tytuł Hideo Kojimy oraz w prawdziwą kontynuacje Another World .... dlatego warto posiadać ten sprzęt,ale na "zarobek";)się nie opłaca.
drygol: fascynująca historia, czyta się jak kryminał :) Co do coco to jak mnie najdzie chęć jeszcze porobić na 6809 to pewnie sobie kupię, dzięki Belzebub: dziękuję!