Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Pin:
Łączenie audio z pokeya wraz z gtia to już było - chyba Axel-F demo z muzyką TL. Albo jakoś tak.urborg:
Poza tym różnice pomiędzy kartami były spore i wyraźnie słyszalne. Syntezy FM opl2, opl3, potem różne wersje Wave Table. Później przestano używać Midi, moc komputerów wzrosła na tyle, że wszystko można było zrobić softwarowo, czy syntezę wavetable czy rozmaite efekty dźwiękowe, kiedyś realizowane przez specjalizowane DSP. Dźwięk stał się 24-bitowy, przy 64 kanałach i pojawiły się przyzwoicie grające karty zintegrowane. No i karty dźwiękowe w zasadzie znikły z rynku bo ludzie przestali słyszeć różnicę pomiędzy karta i integrą.pebe:
Nie jestem szczególnym znawcą Amigi, więc mogę walnąć gafę, ale... chyba miała wyspecjalizowany/e układ/y do odtwarzania dźwięku - 4 kanały sprzętowo miksowane. Nie wiem, jak był rozwiązany "problem" odtwarzania MODów np. 8/16 kanałowych, ale zakładam, że typowo softwarem. Ciekawe, jak to się przekładało na resztę mocy, jaka zostawała na program?Od 1 do 41 z 41