tu jest jeszcze wybór Rambo/Compy Shop, choć rozdzielny dostęp do Antica to bardzo sporadycznie używana funkcjonalność rozszerzeń pamięci. Tak z pamięci, to Videoblitz i któraś Arsantica w jednej z części dema.
Właśnie miałem pytać czy ktoś jest z okolic Wrocławia i by mi pomógł w razie czego zamontować dodatkowy RAM jakbym się zdecydował kupić a teraz widzę, że jest fajne zewnętrzne rozwiązanie dostępne :). Tym bardziej, że korzystam tylko z SIO2SD więc zajęty port carta mi nie przeszkadza.
Bardzo dobre urządzonko. Trochę jako kartridżowemu maniakowi przeszkadza brak przelotki na kartridże, ale od tego mam freezera. IDEALNE, jak ktoś chce po prostu odpalić coś o większych wymaganiach BEZ FIZYCZNEGO ROZBUDOWYWANIA KOMPUTERA. A takich ludzi, @Pin jest naprawdę sporo, włącznie ze mną. Weź zrozum :)
@ jhusak, no ja o tym cały czas pisze, tłumacze i objaśniam ;) Prosto, tanio, wygodnie. Fajerwerków sie nie ma co spodziewać ale i też nie są potrzebne. Pin mi tu robi za adwokada diabła ;)
Nie wiem. Bardziej około miesiąca może więcej.Jak sie człowiek spieszy to potem SDrive wymienia....;)i ma kupe niepotrzebnej roboty i zmarnowanego czasu ;)
Zastanawiam sie czy tego jeszcze nie potanić ale trzeba by było robić prawie od nowa...
witam szanowne grono. chętnie bym kupił takie cudo do atari 65xe bo na 64kb nie da się pograć nawet w the goonies czy karatekę :) jeżeli jest taka możliwość to proszę o informację
pewnie da się w nie pograć na orginalnych kartridżach albo dyskietkach gdzie gra dogrywa się w czasie rozgrywki :P ,może pochwalcie się jakie wy macie ciekawe retro sprzęty w domu :P
@maxpayne te gry nawet z kasety chodzą, zwłaszcza The Goonies i bez dogrywania czegokolwiek :] Tu masz taki temat otwarty przezemnie gdzie możesz zobaczyć co ma kilku userów AOL
@Belzebub no ładne retro sprzęty macie :> ja teraz reanimuję Atarynkę 65xe,nie działa 15 klawiszy i coś z wejściem monitorowym się dzieje trzeba trzymać dociśnięty mocno kabel aby obraz dawała :P jakiś typ musiał trzymać ją długo w piwnicy ekrany całe w rdzy są.
zaxon, czy jest możliwe i jak trudne zrobienie takiej przelotki/rozszerzenia eci, w której dodany był własny customowy rom systemowy, który podmieniał by ten wbudowany? Chodzi o o podmiankę C000-FFFF, np. na qmega.
ogólnie od prawie dwóch dekad jestem orędownikiem tematu wskrzeszenia w sensownej formie następcy Atari 1090 i rozwoju urządzeń zwłaszcza NewDev, lub rozszerzeń bazujących na PBI/ECI. Kiedys, w "epoce" temat nieosiągalny cenowo (np. Multi I/O +- 1987r.) teraz - co nas ogranicza? ;)
@maxpayne no niestety ja nie posiadam takowych, musisz szukać na allegro/olx/ebay możesz też założyć tu na forum osobny wątek z opisem czego szukasz, jest szansa że ktoś ma i poratuje