U... Szkoda, że z dołu plyty ciągnie a nie z góry bo wczoraj sobie na 47 podpiąłem a nie 48 (bo to pin 48, nie 2 jest). No nic, zmostkuje się i będzie działać.
Generalnie, sytuacja jest taka. Moge zrobić 25 sztuk. Wąskim gardłem są obudowy. Więcej niż 5-6 dziennie nie wydrukuje. Części mam w drodze, powinny być przed weekendem. Więc wystawiłem z czasem wysyłki 3 tygodnie.. Większość wyjdzie szybciej no ale wole mnieć zapas czasowy.
Leżą tutaj.Prosze mi podawać w uwagach do zamówienia czy z kablekiem do portu czy bez.
@zaxon jest nie tylko specjalistą od Atari :) bez jego urządzeń nadal miałbym tylko samo Atari 65xe bez żadnych peryferiów i pewnie nadal leżałoby tylko w szafie
@jhusak nie, to nie jest normalne, miałem tak samo z moim 800XE i nie mogłem przez to m.in. wgrywać programów przez SDrive, które do "zabootowania" wymaga wciśnięcia przycisku "Reset" Musisz skontaktować się z Zaxonem, podobno to wina nieco innej płyty głównej w niektórych Atari i trzeba przerobić pod nią rozszerzenie ale ja się nie znam na tyle więc jak pisałem skontaktuj się z Zaxonem w tej sprawie.
Ram do odesłania i poprawki.Jak go robiłem nie byłem w stanie sprawdzić na wszystkich wersjach płyty. Okazało sie że na jednej nie działa a właściwie tak działa że reset blokuje. Kuba, ewentualnie możesz go rozciąć i wylutować kondensator C2. Bo to on miesza w niektórych przypadkach. C2 jest na środku płytki, pomiędzy galami.
Kaz, nie wszystkie , twoje już było poprawione. Jak komuś nie działa to robi zwrot, ja robie akcje serwisowa i odsyłam. Bo tak jak pisze,ma humory tylko na jednej wersji płyty.I też nie zawsze.
Wersja XL w montażu, od jutra zaczynam rozsyłać. Jak trzecia drukarka mi dojedzie to powinienem sie wyrobić z wysyłkami do weekendu.Ale nie obiecuje...
Panowie, w temacie rozszerzenia RAM od Zaxona trafiłem na youtube na taki oto film:
No i przy okazji rozpowszechniania rozszerzeń pamięci do naszych Atari chciałbym również zapytać czy jest gdzieś dostępne jakieś zestawienie gier i demek wykorzystujących więcej niż najczęściej spotykane w standardzie 64kb?
Jeśli nie to może kilka osób podzieliłoby się tutaj swoimi sugestiami w co warto zagrać lub co obejrzeć na Atari z rozszerzeniem pamięci?
Dema to nie wiem, bo raczej nie ogladam. Odnosnie gier to kiedys na AOL byl taki katalog (w zalaczeniu). Ponadto na stronie: ->link<- wpisujesz w wyszukiwarke np. 130, 256, 320 czy 1024 i masz gry wykorzystujace wiecej niz 64 kb pamieci.
Kurczę to dziwne na moim stockowym Atari obejrzałem ostatnio chyba z 20 dem i tylko jedno mi się nie odpaliło A gdzie na tej stronie co linkujesz jest info o wymaganej pamięci? bo chyba ślepy jestem i nie mogę znaleźć