Panowie mam pytanie który sprzęt lepszy,chciałbym kupić i nie wiem który? Chcę pozzrzucać stare dyskietki i może jakiś teledysk zrobię albo film jakiś;)widzę że na side2 da się filmy odpalać.
Że tak podlinkuję, bo świeży temat w miarę ->link<- Mam SIDE2 i od niedawna AVG. AVG prawie zastępuje SIDE2. Prawie, bo nie ma tak odlotowego ładowania ATR jak SIDE - ale warunkiem jest posiadanie U1MB. Wybór zależy od tego, jak napisał ZuluGula, czy masz U1MB. Jak masz, może być bliżej do SIDE. Trudno jednoznacznie odpowiedzieć.
Ale po co chcesz demontować U1MB? Bo nie załapałem. W skrócie, na kompie bez U1MB: - z SIDE3 nie załadujesz ATR'a, tylko XEX i CAR - z AVG owszem, ATR tylko kup wersję z kablem SIO. Będzie jak z flopa. Załadujesz też pliki CAS :) Również CAR, XEX, odpalisz film AVF, odpalisz muzę PDM normalnie z plików, bez robienia partycji na SIDE itp. itd.
czy zdemontuje nie wiem,jak wyjdzie ten zew.RAM to bedzie mozna miec Atari "prawilne" ;) bez lutowania tylko on wymaga ECi .Chyba że taki RAM zew.będzie dostępny do 800 xl.