Projekt wygląda obłędnie. Patrzyłem jeszcze na obudowy (https://atari8bit.net/projects/3d-printing/576nuc-cases/) to ta wersja z XL to już wogóle odjazd ;). Ale szczerze, nie bardzo rozumiem jak to działa, poczytałem na stronie projektu, ale się pogubiłem. Widzę, że gry są na karcie SD, ale jak one się tam widzą ? - Jest jakiś loader ? Taka reimplementacja Atari, 100 razy lepsza od EclaireXL, i to jeszcze na oryginalnych układach ? ;-).
Z tego co ja doczytałem i dopytałem zaxona, to była wersja z SDrive, obecnie jest z FujiNet, który ma funkcjonalność SDRive - stąd gry się widzą z karty ;) Dodatkowo trwają/są na ukończeniu/są ukończone prace nad nową płytką FN ze slotem na carta - o ile się nie mylę, ale na zdjęciach na AAge widać takie cuda.
Nie dosłownie ponieważ nie widać nigdzie jak to wygląda od środka, są tylko zdjęcia budy z wpiętym avg i wystającej poniżej karcie SD jakby z FN i opisu typu Fujinet/Cart. A ponieważ ma to być wszystkomający zastępnik A8 to sam FN bez slotu cart to... lipton. Także to moje stwierdzenie to taki skrot myślowy, podejrzewam że będzie przebudowane pcb dla FN aby zapewnić funkcjonalność FN/Cart. ->link<-