1) Utworzenie APT na ATARi w FDISK. 2) Sformatowanie partycji na APT na ATARI (FORMAT). 3) Utworzenie w GPARTED na Linuxie 2 lub Windows partycji - FAT16 mniejszej niż 32MB. 4) Dodanie FAT16 w FDISK jako external.
Problem jest taki że FATFS i SDX nie widzi tej partycji. Jak chcę na nią wejść to mam Error 138 - device does not respond. Próbowałem już z 10 razy formatować na rózne sposoby, zawsze ten sam rezultat. Widzi ją tylko FDISK i SIDE2 Loader (przez chwilę bo potem przełącza się na FAT32). EDDY też jej nie widzi. CHKFAT też nie widzi. Wrzucę rezultat CHKFAT z partycji APT.
CO zrobić? A może ktoś by wrzucił .IMG swojej karty CF 4GB, w której to działa?
Już znalazłem rozwiązanie. To niedorzeczne, ale na partycji FAT16 musi być choć jeden plik nagrany z Windows żeby SDX ją zobaczył. Co za pojebana akcja.
Teraz mam inny problem. Windows 7 nie widzi więcej niż jednej partycji na nośnikach zewnętrznych, czyli karcie CF też. Linux widzi, ale wolałbym żeby to było widoczne w Windows. Teraz Windows widzi tylko partycję FAT16 (w explorerze bo w disk management widzi wszystko).
hehh, to z tym co najmniej jednym plikiem na FAT16 i sterownikiem FATFS.SYS to nie wiedziałem, no i pewnie dlatego że potrzebując przenieść sporo danych na APT od razu na tym facie znalazło się całe drzewko potrzebnych (lub też nie) plików.
kriss2222: zawsze można używać Windowsa z poziomu Linuxa ;) i udostępniać partycję jako dysk sieciowy w gościu. Jednak rozumiem, że Ciebie bardziej interesuje natywne rozwiązanie. Tu niestety nie umiem pomóc (przynajmniej na razie) - przykro mi.
Windows 10 widzi wszystkie partycje, ale teraz poprzedni sposób (jeden plik) nie zadziałał. Dalej SDX nie widzi partycji FAT16. To po prostu nie działa. Próbowałem już wszystkiego i spędziłem nad tym wiele godzin.
Wrzuci ktoś link do IMG swojej karty 4GB działającej w tym systemie?
zdaje się, że u putnika jest takie cuś do Łindołsów: atari.8bitchip.info/profb/cfadisk_x86_x64.zip That makes Window seeing all partitions on removable, so SD, CF cards too .
@kris222, wlasnie jak tego inf zainstalowac pod win7, jak prawym przyciskim myszy daje zainstaluj to mi pisze ze ten plik INF nie obsluguije takiej metody instalacji ?
@kris2222: teraz sobie sprawdzę SDX z Fat, bo też kiedyś próbowałem i poległem, SDX nie widział mi partycji a nie chciałem dręczyć pin'a i odpuściłem temat :)