Działa bez problemu. Dokładnie do tego używam MouSTera - stary pad do PC marki NoName na USB. Mały a wariat. Jedyne czego mi przez chwilę brakowało to możliwości ustawienia go w tryb pracy MSX/CPC ale to i tak by nie zadziałało bo w tych kompach nie ma zasilania na porcie joya więc MouSTer i tak by nie miał jak działać.
Peri Noid - dotarł do mnie mouSTer ale niestety mój pad nie reaguje. Poza 1 przyciskiem :-( Czy robiłeś upgrade tego urządzenia ? Czy modyfikowałeś może ustawienia ? Wiem że z poziomu note++ można zmieniać konfiguracje ale nie mam pojęcia co tam mogę zmienić by działało. Może po prostu nieszczęśliwie trafił mi się pad.
Odświeżam wątek bo dziś dostałem MouStera:) - małe Atari.
Ogólnie to zawiła ta konfiguracja. Jak na razie działa mi myszka no-name w Graphic OS. Raz też zadziałał pad PS3, pograłem chwilę, ale potem już nie działał (WTF?). Pady z Ali i od PS Classic nie działają.
Udało mi się zrobić upgrade do najnowszego firmware. Nie zacząłem jeszcze bawić się konfiguracją. Chciałbym np. żeby myszka mi działała w AD 2040 i Władcach Ciemności jako joy.
Gdzie to .INI ma być żeby je wgrał? W katalogu mouSTer czy w root?
Ogólnie będę wdzięczny za wszelkie tips&tricks, napiszcie co Wam działa i podlinkujcie swoje dobre .INI:)
Wkładasz czysty pendrive do MouSTera i podłączasz do kompa - interface nagrywa swój bieżący config. Wyciągasz pendrive, otwierasz nagrany plik i modyfikujesz. Potem ponownie wkładasz pendrive do interface i podpinasz do komputera - config jest wczytywany. Jak ci nie pasuje, modyfikujesz ponownie i tak aż osiągniesz pożądany efekt.