Reset w wersji podstawowej (przytrzymanie przycisku+beeper) jest prosty do założenia, "combo reset" z obsługą klawiszy to już tylko z montażem u Kkrys-a.
Jaki jest koszt zakupu tak rozbudowanego komputera? Mam możliwość "okazyjnego" zakupu komputera Atari130XE rozbudowanego tak jak w tytule tego tematu,bez vbxe.
Nie mam rozeznania w tym temacie, jedynie takie zsumowanie mogę sobie zrobić, opierając się na cenach poszczególnych komponentów niewlutowanych w płytę główną komputera, ale dochodzi jeszcze montaż. Do jakiej kwoty licytować?
@cori, licytuj mając na.uwadze: komputer z rozszerzeniami ma mniejszą wartość niż komputer + rozszerzenia oddzielnie. Dlatego, jeśli Ci zależy, to kupuj.
Ostatnio 25 lutego szedł za 500 z pudełkiem i w ogóle, ale to była jakaś okazja.
130 są najmłodsze, więc najdłużej statystycznie będą się trzymać.
Z tymi cenami to różnie. Powoli doszły już do nas czasy, że komputer nieruszany w oryginale robi się coraz bardziej wartościowy, a rozszerzone, to tylko cena rynkowa rozszerzeń plus komputer grzebany, więc mniej warty niż niegrzebany:-)