atarionline.pl Robbo w wersji beta - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorccwrc
      • CommentTime29 Jun 2022 17:06 zmieniony

Właśnie trwa live (edit: live zakończony, warto zerknąć):

Trochę detali nt. wersji beta:

To po prostu wersja, która nie znalazła się w sprzedaży. Różnice do wersji produkcyjnej:
      - trochę inna kolorystyka,
      - inna numeracja planet,
      - niektóre planety/plansze/levele (nie wiem, czy wszystkie) mają inny układ,
      - mniejsza ilość żyć (5 vs 8 dla wersji sprzedażowej).
      Z ciekawostek:
      - kod na ekranie tytułowym (janusz[tu_spacja]pelc[tu_fire]) działa i daje 55 żyć (vs 80 w wersji zwykłej),
      - nie wiem ile jest plansz (nie przeszedłem tej wersji),
      - nie wiem jakie jest zakończenie (jeśli jest), powód wyżej,
      - różnice widać już od ekranu tytułowego (brak kolorów, tylko odcienie czerni i bieli) i pierwszej planszy (inna kolorystyka i układ),
      - nie znalazłem nigdzie kompletnej rozgrywki wersji beta (właściwie to nie znalazłem ŻADNEJ rozgrywki tej wersji - a właśnie dziś jest live).

Może coś napiszę więcej, na razie oglądam.
      • 2:

CommentAuthorKrótki
      • CommentTime30 Jun 2022 09:06

W tym wątku masz więcej informacji, analizowałem tę wersję parę lat temu.
      • 3:

CommentAuthorccwrc
      • CommentTime30 Jun 2022 10:06 zmieniony

@Krótki

Dzięki.

Podczas rozgrywki wyszedł bug w wersji beta. W planszy numer 50 (w wersji produkcyjnej z numerem 51) jest bug, który uniemożliwia normalne jej przejście - jest za mało śrubek. Trzeba liczyć na szczęście i pojawienie się statku ze znaku zapytania.

Wersja produkcyjna jest łatwiejsza, plansza posiada uproszczenia i więcej śrubek. Na YT jest komentarz tego dotyczący.

beta:

wersja sprzedażowa:

beta:

wersja sprzedażowa:

• 4: CommentAuthorGRooBY
      • CommentTime30 Jun 2022 10:06

Kurcze no szkoda, faktycznie wersja normalna ma 9 srobek... No coz moze kiedys ktos poswieci czas I przejdzie 50 level hehe :))
      • 5:

CommentAuthormav
      • CommentTime30 Jun 2022 11:06

Kurczę, wydaje mi się, że ja kiedyś też miałem gdzieś dostęp do tej wersji beta...właśnie po tym felernym poziomie!