Fajnie było zobaczyć, że syn Pancia, naszego kolegi ze stowarzyszenia, znanego w społeczności elektronika, miał niesamowity występ ze skrzypcami w czasie Lost Party, w kategorii Wild Compo, którą wygrał! Nasza ekipa się wzruszyła w czasie występu nie mniej niż tata :D
Dodam, że Igor miał trudne zadanie, nie tylko dlatego, że to pierwszy występ przed taką publicznością, ale dlatego też, że głośniki stały przed nim - przez co miał słaby odsłuch, przez co grał ciszej niżby mógł, żeby w ogóle słyszeć utwór. A była to muzyka słynnego Jakuba Husaka! (ciekawe, czy Kuba już wie, że jego utwór był grany przez młodego skrzypka?).
Słyszałem wiele o WILDach, ale ten występ... musiał wygrać - i wygrał. Chłopak ma talent. Bardzo osobliwy występ. Spełnił podstawowy punkt dla WILD Compo "ZASKOCZ NAS" :) Nie było osoby, która by nie była ZASKOCZONA :D
... ale mam jedną prośbę. Dla tak specyficznych prac potrzebne jest wcześniejsze i precyzyjne info w czasie umożliwiającym załatwienie odpowiedniego sprzętu na party place. Załatwić można wszystko, ale nie w 15 minut.
uwaga, zgłaszam co będzie potrzebne na Lost Party 2023: - 10kg gipsu murarskiego, - 50l wody, może być "z kranu", "święcona" podniesie tylko wartość dzieła - 10kg silikonu modelarskiego - wiadro metalowe budowlane minimum 35 l, - parasol - folia murarska, przynajmniej 1mm - z 20m2, - poczucie humoru - czepek pływacki - szczelny - jeden standardowej wielkości Atarowiec - może być żywy :P, ale wtedy też taśma tzw. duck-tape w celu wykonania chwilowego MUTE - jeden kij "pacyfikujący" - pilnik płaski 15cm
czas performance: 1h, zakładam że nie ucierpi żadna skarpetka przy prezentacji
Mam prośbę jeszcze, bo zanim odpalę sprzęt w domu to pewnie kilka dni to potrwa. Czy ktoś z Was może wyssać z youtóba kompo i ogłoszenie wyników?? Po historii z poprzednim kontem lepiej jest mieć backup jakiś ..
Dziękuję wam wszystkim za miłe słowa w imieniu Igora... faktycznie na "Dziko" to wszystko się wydarzyło :-) Jak uczy doświadczenie - spontan nie do końca może być spontanem - tak że Pin-u - bez żalu :-) A poza tym liczy się fakt zaskoczenia! Partytura w MIDI powstała na Party w wiadomych warunkach no i wymaga pewnego dopracowania... a i nie obejdzie się bez konsultacji z Jakubem jak myślę... a że covery? - kogo to obchodzi! @Jakub! - każdy kojarzy te kawałki tylko i wyłącznie z Tobą, bo jako jedyny odważyłeś się je zaaranżować na małe Atari. I to jest sztos.
BTW, Igor obiecał dograć partię skrzypcową w warunkach domowo/studyjnych :-)
Jeśli można tylko dodać do tego wątku. Sukces Igora jest niewątpliwie wypadkową lat ciężkiej pracy w szkole muzycznej i lat ciężkiej retro-indoktrynacji Pancia. Dzień wcześniej miałem okazję pogadać z Igorem. To jest na prawdę bystry, sympatyczny i ogarnięty dzieciak. Na swój sposób można powiedzieć, że wilda wygrał Pancio, wystawiając Igora :) A sukces dziecka jest lepszy niż swój własny.