atarionline.pl Igor czyli zwycięzca wild compo - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime10 Jul 2022 21:07 zmieniony

Fajnie było zobaczyć, że syn Pancia, naszego kolegi ze stowarzyszenia, znanego w społeczności elektronika, miał niesamowity występ ze skrzypcami w czasie Lost Party, w kategorii Wild Compo, którą wygrał! Nasza ekipa się wzruszyła w czasie występu nie mniej niż tata :D

Dodam, że Igor miał trudne zadanie, nie tylko dlatego, że to pierwszy występ przed taką publicznością, ale dlatego też, że głośniki stały przed nim - przez co miał słaby odsłuch, przez co grał ciszej niżby mógł, żeby w ogóle słyszeć utwór. A była to muzyka słynnego Jakuba Husaka! (ciekawe, czy Kuba już wie, że jego utwór był grany przez młodego skrzypka?).

Gratulacje Igor!
      • 2:

CommentAuthorpebe
      • CommentTime11 Jul 2022 00:07

Słyszałem wiele o WILDach, ale ten występ... musiał wygrać - i wygrał. Chłopak ma talent. Bardzo osobliwy występ. Spełnił podstawowy punkt dla WILD Compo "ZASKOCZ NAS" :) Nie było osoby, która by nie była ZASKOCZONA :D

Barwo Igor.
      • 3:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime11 Jul 2022 00:07 zmieniony

Bardzo proszę o link do nagrania…
      Wzruszyłem się na samą myśl!

-edit-

Znalazłem w streamie. Aquanaut music i Battle Ships.

Oba covery, pierwszy Kemala Ezcana jako wprawka w Softsynth, a drugi Marka Cookseya. Więc nie moje, niestety…

Igor, brawo!!!
      • 4: CommentAuthorpin
      • CommentTime11 Jul 2022 02:07

Wild - rewelacja :))

... ale mam jedną prośbę. Dla tak specyficznych prac potrzebne jest wcześniejsze i precyzyjne info w czasie umożliwiającym załatwienie odpowiedniego sprzętu na party place. Załatwić można wszystko, ale nie w 15 minut.
      • 5: CommentAuthormkolodziejski
      • CommentTime11 Jul 2022 10:07 zmieniony

uwaga, zgłaszam co będzie potrzebne na Lost Party 2023:
      - 10kg gipsu murarskiego,
      - 50l wody, może być "z kranu", "święcona" podniesie tylko wartość dzieła
      - 10kg silikonu modelarskiego
      - wiadro metalowe budowlane minimum 35 l,
      - parasol
      - folia murarska, przynajmniej 1mm - z 20m2,
      - poczucie humoru
      - czepek pływacki - szczelny
      - jeden standardowej wielkości Atarowiec - może być żywy :P, ale wtedy też taśma tzw. duck-tape w celu wykonania chwilowego MUTE
      - jeden kij "pacyfikujący"
      - pilnik płaski 15cm

czas performance: 1h, zakładam że nie ucierpi żadna skarpetka przy prezentacji
      • 6: CommentAuthorpin
      • CommentTime11 Jul 2022 11:07

Czyli trzeba większe auto. Ok :)))

Mam prośbę jeszcze, bo zanim odpalę sprzęt w domu to pewnie kilka dni to potrwa. Czy ktoś z Was może wyssać z youtóba kompo i ogłoszenie wyników?? Po historii z poprzednim kontem lepiej jest mieć backup jakiś ..
      • 7:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime11 Jul 2022 11:07

ZTCP - już jest zassany cały stream. Wiadomo przez kogo :)
      • 8:

CommentAuthorpancio
      • CommentTime11 Jul 2022 12:07

Dziękuję wam wszystkim za miłe słowa w imieniu Igora... faktycznie na "Dziko" to wszystko się wydarzyło :-) Jak uczy doświadczenie - spontan nie do końca może być spontanem - tak że Pin-u - bez żalu :-) A poza tym liczy się fakt zaskoczenia! Partytura w MIDI powstała na Party w wiadomych warunkach no i wymaga pewnego dopracowania... a i nie obejdzie się bez konsultacji z Jakubem jak myślę... a że covery? - kogo to obchodzi! @Jakub! - każdy kojarzy te kawałki tylko i wyłącznie z Tobą, bo jako jedyny odważyłeś się je zaaranżować na małe Atari. I to jest sztos.

BTW, Igor obiecał dograć partię skrzypcową w warunkach domowo/studyjnych :-)
      • 9:

CommentAuthorsun
      • CommentTime11 Jul 2022 12:07

Bravo Wy!
    1.  
      @pin - pobrałem wszystkie jawne streamy
      @kaz - czy możesz wyniki przekleić na główna, bo o to chyba chodzi @pinowi ;)
      • 11:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime11 Jul 2022 13:07

Przekleiłem.
      • 12:

CommentAuthorSantyago
      • CommentTime11 Jul 2022 17:07

Mega :)
      • 13: CommentAuthorKrzys
      • CommentTime13 Jul 2022 16:07

Jeśli można tylko dodać do tego wątku. Sukces Igora jest niewątpliwie wypadkową lat ciężkiej pracy w szkole muzycznej i lat ciężkiej retro-indoktrynacji Pancia. Dzień wcześniej miałem okazję pogadać z Igorem. To jest na prawdę bystry, sympatyczny i ogarnięty dzieciak. Na swój sposób można powiedzieć, że wilda wygrał Pancio, wystawiając Igora :) A sukces dziecka jest lepszy niż swój własny.

Super.
      • 14:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime13 Jul 2022 16:07

Tak, już na zlocie żartowaliśmy, że to Pancio 14 lat temu zaczął tę produkcję na ostatniego wilda :)
    2.  
      @pin - dodałem jeszcze pilnik
      • 16:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime13 Jul 2022 20:07

mkołodziejki - więcej nie będę Ci opowiadał o metodach GRU w sprawie szybkiego zdobywania informacji :)
    3.  
      @kaz - hola hola, metodę pieszczot GRU, mi tylko przypomniałeś :D