Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
shanti:
To może taka gra lepiej na ABBUC'u by wypadła ;)Pilnius:
Ale Ty właśnie się powołujesz na Tomasza Pazdana w celu umotywowania oceny gry Trax.Pilnius:
2. Hyduke - "rogrywka budzi w nim agresywne odczucia", Tu nie chodziło o brutalność w grze, a odczucia grającego i na ten temat już napisałem wcześniej.Pilnius:
3. We wszystkich swoich wypowiedziach na ten temat, odnosisz się do subiektywnej oceny, a nie definicjiPilnius:
4. To nie ja się zakręciłem, ale Ty przywołałeś przykład absolutnie nieadekwatny, jakbyś nie odróżniał różnicy w sposobie wyrazu słowa pisanego od przekazu audiowizualnego, jest on z natury innyPilnius:
Dalej w punkcie 5, oceniałem to co widać na ekranie i nie napisałem, że to mi nie przeszkadza, to już Twoja subiektywna ocena. To była przykładowa, zrobiona na szybko, próba oceny w kategoriach absolutnych, na tle wszystkich produkcji, które widziałem.Pilnius:
I ja nie podważam, że komuś może się to nie podobać, że ktoś może uznawać, że jest tam za dużo przemocy, że ktoś ma prawo do takiej oceny, gdyż sam oceniam gry według takich kategorii.Pilnius:
Ale to, że komuś się może nie podobać, że ktoś może uznawać, że jest tam przemoc, nie powinno być pretekstem do nadinterpretacji, jak i uzasadnienia generalizującego.Irata:
Więc omawiany Trax nie zawiera przemocy która to mogła by u kogoś wywołać negatywne emocjeIrata:
już się dziwimy tym całym tematem, nie widząc w grze Trax przemocy która mogłaby być wstępem do takiej debaty, tam nawet swastyki nie ma, czy innych źle kojarzących się symboli,jhusak:
Nie trafiają do mnie argumenty o tarczach z sylwetkami i żadne ogólne badania, bo każdy jest w ekstremalnym zakresie różny, więc wyciąganie średniej jest bez sensu. A że badania coś wykazały to nie wiadomo, czy u osób, które miały tendencje, czy u wszystkich. To jest jak z alkoholem. Jedni nie piją, a inni walą na umór. Jednym to nie szkodzi bo se popijają czasami, a inni po alkoholu wyprzedają sprzęty z domu.jhusak:
I tu uważam, że gry i przemoc mają związek, ale w którą stronę to już nie wiem i wiem, że żadne badanie tego nie okaże tak, żeby zastosować jakieś sensowne rozwiązanie. Bo albo się nie opłaca, albo niewygodne, albo wymachane rękami.Wikipedia:
Statystyka (niem. Statistik, „badanie faktów i osób publicznych”, z łac. [now.] statisticus, „polityczny, dot. polityki”, od status, „państwo, stan”) – nauka, której przedmiotem zainteresowania są metody pozyskiwania i prezentacji, a przede wszystkim analizy danych opisujących zjawiska, w tym masowe.jhusak:
W temacie, że 80% osób (strzelam) nie potrafi dobrać modelu do rodzaju badań. I Ty mówisz o tych 20%, a ja o tych 80%. Przecięcie puste.jhusak:
Leki bazują na statystykach. Tak. Potem przez to ludzie giną, bo lekarz niedouk stosował instrukcję użytkowania leku.jhusak:
Sam wiesz też, jakie pomysły mieli ludzie 1000-10000 lat temu. I nauki do tego nie potrzebowali.jhusak:
Sam wiesz też, jakie pomysły mieli ludzie 1000-10000 lat temu. I nauki do tego nie potrzebowali. Dzisiejsi naukowcy "łapią się za głowę" że to takie proste było. Franc Zalewski mawia "niemożliwe, to robiły maszyny, ludzie nie mogli." A jednak mogli.tdc w 2012 r.:
Jednak w owych mediach zupełnie poważnie z kamienną twarzą podaje się ludziom na całym świecie, że "oni grali w Quake" itp. sugerując że skoro grali w tak krwawą grę to chcieli taką dziwną zabawę urzeczywistnić. (...)Andrzej Majewski:
W cywilizowanych państwach ludzie nie muszą już prowadzić wojen, ich najniższe instynkty z powodzeniem zaspokaja telewizja.