...którego autorem niezmiennie od 2000 roku jest mOOnie / MSB oraz ogłosić termin letniej edycji naszej imprezy!
SV2023SE odbędzie się w dniach od 17-go do 20-go sierpnia 2023 (czwartek-niedziela).
Ponieważ wiele osób pyta mnie o nową miejscówkę, postanowiłem na szybko złożyć proste video, aby ją zaprezentować:
Dodam jeszcze kilka słów odnośnie nowego miejsca:
- nowa miejscówka znajduje się zaledwie 1km od Gedanusa! - 1km do starówki! - bufet na miejscu! - darmowe piwo bez limitów! - mały sleeping room! - pizzeria i kawiarnia na parterze budynku! - strefa dla palących - darmowy parking! - sklep "Biedronka" 120m od party-place!
@jhusak: coś w ten deseń :D no i w klimacie hippie ;)
Jeszcze odnośnie letniej edycji i nowej miejscówki... termin początkowo był tydzień wcześniej, natomiast pokrywał się z Jarmarkiem Św. Dominika, co oznaczałoby wysokie ceny noclegów w tym okresie i brak możliwości jakiejkolwiek negocjacji (bo tradycyjnie zrobię wszystko co w mojej mocy, aby załatwić dla Was zniżki).
Na party place jest możliwość nocowania dla małej grupki osób, ale myślę jeszcze o możliwości wynajęcia dodatkowej sali do spania. Zobaczymy jakie będzie zainteresowanie z Waszej strony taką opcją.
Parking znajduje się bezpośrednio przy party-place i jest całkowicie bezpłatny.
Aby nie robić zbytniego zamieszania z nową miejscówką, wybrałem tę, która jest najbliżej Gedanusa i starówki - oznacza to, że osoby które korzystały wcześniej z noclegów w okolicy mogą zrobić to ponownie, ponieważ lokalizacja jest bardzo zbliżona :) No i część z Was chciała, aby by nowe miejsce było "bez zadęcia" - i tak będzie! Myślę, że je pokochacie. No i tak jak w edycji zimowej - piwo będzie bezpłatne i bez limitów, zresztą tak samo jak kawa i herbata. Można też wnosić swoje napoje wyskokowe :)
Więcej o samym obiekcie napiszę w poniedziałek - ma równie ciekawą historię :)
@maly_swd: rozmawiałem z wiecz0rem. myślałem że jak zawsze postawimy najpierw jakąś zajawkę strony, ale Bartek chce zaprezentować gotową stronę. prace w toku :) póki co zachęcam do zapisywania się do listy obecności na "FB" :)
@Alex: uwierz mi, że ta miejscówka jest mega klimatyczna :) Zresztą patrząc nawet na ilość odsłon na YT i polubień zaledwie 3 dni po publikacji video, jestem przekonany, że to miejsce przypadnie Wam do gustu także w "realu" :) No i mamy wszystko to, co w edycji zimowej (m.in. piwo za free).
A teraz nieco zmieniając temat...
Kolega PPs przygotował aż 4 konwersje logo SV2022SE w wersji dla Atari XL/XE w formacie *.g2f dla osób, które chciałyby użyć go w swoich pracach.
W dalszym ciągu czekam na info z Domu Muzyka. Jak tylko dostanę, to niezwłocznie je wrzucę :)
Czas powrócić do samego party-place... jak już wspomniałem, miejsce ma dość ciekawą historię... :) No i na pewno ma klimat :) Gdzie odbywać będzie się letnia i (z dużym prawdopodobieństwem) także zimowa edycja "Silly Venture"? Otóż w...
Królewskiej Fabryce Karabinów :) Dlatego miejscówka nie tylko jest ciekawa, ale (jak zwrócił mi uwagę kolega Sebaloz) - wystrzałowa :D
W sieci jest bardzo dużo materiałów związanych z historią tego miejsca, oto jeden z opisów:
"Królewska Fabryka Karabinów" - zabytkowy zespół budynków poprzemysłowych z XIX wieku w Gdańsku, dawna pruska fabryka broni ręcznej.
Fabryka Karabinów znajduje się w Śródmieściu Gdańska, na Dolnym Mieście. Do rejestru zabytków wpisane jest 11 obiektów pod tym adresem, m.in.: hala, kotłownia, magazyn, dom, budynek biurowy, lecznica, odlewnia.
Produkcję broni w tym miejscu rozpoczęto w 1839 r., początkowo przez prywatnych przedsiębiorców. W 1843 r. zamontowano w zakładzie maszynę parową o mocy 16 KM. W 1853 r. fabryka została sprzedana państwu pruskiemu z powodu bankructwa właścicieli. Od tego momentu zespół przemysłowy zaczął nabierać kształtu, w jakim przetrwał do dziś."
169 lat Fabryki Karabinów - od produkcji broni po serwowanie jedzenia: ->link<-
@galu: autorem muzyki jest Jochen Hippel a.k.a. Mad Max / The Exceptions (Atari ST) - nomen omen, Gość specjalny na Silly Venture 2019. Ten kawałek w całości (ponieważ dla potrzeb video przyciąłem go i był krótszy) jest m.in. w tej muzycznej kolekcji (tytuł: "Demo Music 2", zaczyna się od 9:22):
a pytanie zadałem bo HIPSid to remiksy (w większości autorstwa gwEma) a nie oryginalne wersje Mad Maxa - szukałem kiedyś pierwotnej wersji tego Demo Music 2 i nie znalazłem :)
Mamy przyjemność zaprezentować Wam pierwszą invitkę na letnią edycję Silly Venture 2023SE (17-20 sierpnia 2023, GDAŃSK)! Platforma: standardowe Atari XL/XE, z przynajmniej 48kb RAM'u.
Bardzo bym prosił osoby zainteresowane noclegiem na miejscu o kontakt w wiadomości prywatnej. Chciałbym wiedzieć ile osób jest zainteresowanych taką opcją.