@ccwrc Rozumiem, że chodzi o pkt. 11 regulaminu? Może użytkownik marmazzaa po prostu nie przeczytał regulaminu. Tak myślę, że może by najpierw uświadomić żeby tak od razu nie banować. No chyba, że chodzi o coś innego.
Właśnie dlatego nie za bardzo mi pasuje to drugie forum, ban dla świeżaka, ale starzy wyjadacze mogą się sporo dalej posunąć; może po prostu znają granice i regulamin na pamięć... oraz różne interpretacje punktów regulaminu...
Zawsze mnie mierziło, że w regulaminach są zapisy z d#&y ale za to bardzo mocno egzekwuje się ich nieprzestrzeganie. Podobnie jest na elektrodzie. Teraz to już wiem, ale świeżak ma praktycznie 100% szans na upomnienie czy nawet ban.
Szkoda by tak od razu zrażać do forum nowego użytkownika. Oczywiście może być też jakiś cwaniak-handlarz ale może być po prostu nowy użytkownik-atarowiec tylko nie do końca świadomy.
Na tym "drugim" forum to gdzieś po miesiącu od zalogowania oberwałem banem za coś co zrobiło posta dwa razy. Nie mam pojęcia jak to się zrobiło. W każdym razie po tym zdarzeniu focha miałem gdzieś tak przez... 19 lat :)