Wielkimi krokami zbliża się Grawitacja 2023. Kto się jeszcze nie zapisał, niech wchodzi tutaj i się rejestruje tutaj: ->link<- liczba miejsc ograniczona do 40 :)
W branży mówią, że mamy najlepsze nagrody spośród wszystkich zlotów w Polsce;) Nie wierzycie? Sprawdźcie, jakie fanty były w poprzedniej edycji: ->link<-
Niedługo będziemy wrzucać listę nagród na zbliżającą się edycję.
DO SPONSORÓW: jeśli chcesz nas wesprzeć, pisz, dzwoń! Kontakt tutaj: ->link<-
Vasco z grupy Tristesse ufundował wejściówki na organizowane przez niego cykliczne imprezy retro: LOST PARTY 2023 ->link<- oraz LAST PARTY 2024 ->link<-
Jeszcze się zastanawiasz czy przyjechać na Grawitację?:)
W piątek zazwyczaj działy się bardzo istotne rzeczy - kształtowanie się teamów i losowanie haseł dla teamów. W sobotę było już działanie. Pewnie teraz też tak będzie. To nie jest zlot tylko gamejam.
Ja właśnie nie pamiętam dokładnie, ale chyba zawsze dołączałem w sobotę... Więc już po kształtowaniu, na to wychodzi. Czyli od razu biorę się za działanie :)
Atari 2600 ponownie jako nagroda główna! Koala, przekazał wygraną poprzednio konsolę na nagrodę w tegorocznej edycji! Cieszycie się? Szykujcie edytory, kompilatory, ćwiczcie numerowanie linii! Ostrzcie wirtualne ołówki i kredki, moczcie pędzle, strójcie instrumenty w trackerach! Już za 10 dni GRAWITACJA!
z jakiej racji usunęliście mnie z listy osób zainteresowanych ? to po jaką cholerę ta lista na stronie ? Ok w takim razie odpuszczam, bawcie się dobrze. ;)
Włażę prawie codziennie na tą listę na stronie Grawitacji, bo jestem bardzo ciekaw kogo tam spotkam. Od początku mojego włażenia, a więc jeszcze kilka osób przede mną zanim się zapisałem, nie widziałem tam ani razu wpisu IRATA4. Chyba że był tam wcześniej.
Mam pytanie odnośnie ustalania zespołów. Zdarzało się, że koder szuka grafika, bo był ich niedobór, albo odwrotnie - grafika nikt nie chce, bo wszyscy koderzy już obstawieni przed game jamem. Wiadomo jak to w tym roku? Bo ma być więcej osób i żeby czasem nie było tak, że będzie 3 koderów, a 7 grafików albo odwrotnie.
Drugie pytanie - bak będzie wyglądać w tym roku to ustalenie współpracy? Może jakieś losowanie ludzi do teamu? Czy na żywioł?
Spakowani na Grawitację 2023? Jeśli przyjedziecie i zorbcie fajną grę, to przyda się Wam na kolejną edycję, jedna z 8 walizek firmy Wittchen! Walizki ufundowane przez firmę COIG. Mamy aż 8 sztuk! 4 czerwone i 4 granatowe!
My z Zoltarem-X dzisiaj już załadowaliśmy węgiel na pakę i jesteśmy gotowi na Grawitację :D
Niestety,znowu z automatu włączył się ten cholerny filtr odmładzania zdjęć na przedniej kamerze, stąd węgiel słabo widać, ale mamy dowód z drugiej strony obiektywu :)
@mgr_inz_rafal: mam nadzieję że będzie się podobać ;) Wylosujemy Ci komisyjnie jakiś temat abyś mógł już kombinować co zrobić
@Kaz: jeżeli chodzi o zespoły to na stornie Grawitacji w regulaminie jest to o co pytasz. Będzie także czas na zorganizowanie się na miejscu i wyjaśnieniu wszystkich zagwozdek. Najważniejsza jest i tak dobra zabawa!
Koala - nie ma tego w regulaminie, o co pytam. A właśnie chodzi o dobrą zabawę, żeby nikt się nie czuł pozostawiony sam sobie - a tak drzewiej bywało. Czyli idziemy na żywioł :D, ale przynajmniej z mojej strony postaram się wesprzeć nowych, żeby się łatwiej odnaleźli.
Przy okazji - z Pinokiem wymyśliliśmy, żeby do streamu dorzucać jakieś ciekawe materiały z gamejamu, zaproponowałem rozmowy z zespołami przed kamerą. Spróbujemy to ogarnąć.
Podnosimy stawkę! Kolejne nagrody: 2x gra OnEscape i 3 Medusy ufundowane przez Salmaxa! Ważne! Z powodów logistycznych, nagrody zostaną przesłane po Grawitacji po dostarczeniu ich przez producenta.
testowy poleciał na priv, tam nie ma co oglądać. Stream główny pod koniec urwany przez yt za prawa autorskie, jest kopia całości więc w razie draki nie ma problemu. Całość danych niebawem poleci na pigwę ;)
Wczoraj udało mi się przeprowadzić rozmowy / mini-wywiady z członkami wszystkich teamów, dzisiaj prawdopodobnie te materiały zostaną puszczone w trakcie streamu, więc zapraszam do obejrzenia.
Warto wspomnieć również o "technicznych", których nie widać, ale bez których wywiadziki by nie powstały. Za kamerą, ze swoim sprzętem, siedział przez kilka godzin Oswald, a przygotowywał sprzęt audio-wideo niejako Pinokio :)