Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mono:
Bomb Jack - to był Little Devil.Mono:
Edit: Ah, nieuruchamialnych nie kojarzę.Mono:
Choć wydaje mi się, że kiedyś próbowałem pograć w magnetofonową wersję Infiltratora - ładowało się długo, ale nie działało...TeBe:
tego typu gry raczej nie kopiowało się aby je zachować dalej :)gienekp:
nikt normalny dalej tego nie kopiował :)gienekp:
a kiedyś dostałem do sprawdzenia kasetę, na której ponoć była fajna gierka (jakżeby inaczej), która komuś tam działała... Czyli standard ściema.gienekp:
Franca, ładowała się prawie 300 obrotów i chyba była w BASICU. Ale RUN nie działało a na LIST leciały jakieś śmieci.gienekp:
Teraz tak sobie myślę, że można było zrobić pusty kod na REMach a potem był jakiś trik co znikały tablice zmiennych w BASICU i nie dało się wylistować kodu, tylko takie głupoty szły.stjack:
Kiedyś kupiłem na giełdzie w Wwie(chyba '87-88r) podrobionego, kasetowego Barbariana (jeszcze przed wersją Avalonu), poza w miarę przykuwającym oko obrazkiem barbarzyńcy, gra nie dała się uruchomić. Tzn trzeba było wpisać hasło. Pamiętam godziny nędznych prób wklepania tego hasła i pojawiające się przy wprowadzeniu znaków specjalnych z klawiatury różne fragmenty lub fazy ruchów jakiś postaci. W końcu trafiłem na hasło, po którym zostałem poinformowany, że jestem hackerem a grafika jest z Jaworzna.s2325:
Po zajrzeniu do pliku z Robocopem można wypatrzeć tekst "YOU HAVE ROBOCOP LOOK FOR A GRENADE DESTROY THE TANK" co jest oczywiście nieprawdą i widać, że autor przewidział grzebanie w jego grze. (...)Kaz:
Zrób! :DRUN "C:"
2 OPEN #1,8,0,"H:CYBERPUNK.LST"
3 PRINT #1,"1 ? ";CHR$(34);"CYBERPUNK - BOOT ERROR";CHR$(34);":GOTO 1":DIM A$(29)
4 FOR I=10 TO 999:FOR J=1 TO 29:X=INT(RND(0)*255):IF X=155 THEN X=27
5 A$(J)=CHR$(X):NEXT J:? #1;I;" REM ";A$:? I:NEXT I
6 CLOSE #1
7 ENTER "H:CYBERPUNK.LST"
8 POKE PEEK(138)+256*PEEK(139)+2,0:SAVE "C:":NEW
Gienekp:
Generator śmiecia:Miker:
Flinstone's Adventures, The (czemu jak CZ w bazie, to nasza gra jest przecież)Belzebub:
Trzeba się będzie za to zabrać no chyba że już nie aktualne @Kaz?Dope:
Jak tak do tego podchodzić, to u moich Januszowych handlarzy na Ursynowie (...)Mono:
Coś o nazwie "Indiana Jones" było nawet emitowane w Radiokomputerze. Oczami wyobraźni widziałem grę z automatów, a faktycznie to było coś prostego w BASIC-u chyba. W każdym razie zupełnie nie to :)Kaz:
uspokaja mnie ten dźwiękCORIelectroni:
Podam przykład może nie tyle kradzieży co lekkiego oszustwa.