atarionline.pl Fake games czyli fałszywki - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime22 Dec 2023 00:49

Nie jestem kapitanem i nie musisz mi się znowu podlizywać, bo to nic nie dało wtedy i nic nie da teraz. Wystarczy, że nie będziesz zaśmiecał wątków swoimi postami nie na temat i utrzymywał kulturę wypowiedzi, to są dwie podstawowe zasady, które masz tu stosować. I już nie będzie trzeciego powrotu, o tym też wiesz.
      • 2:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime22 Dec 2023 16:16

Dope:

Problem w tym, że ja też pamiętam fakt reklamowania Jaffara jako Atarowe Prince of Persia ino nie pamiętam gdzie. Ale biorę to na klatę i jutro przeszukam wszelkie możliwe miejsca.

I coś udało się namierzyć?

Mav - słucham już kolejny raz Megaball main theme z Amigi i Jaffar z Atari i ja nie wyłapuję żadnego podobieństwa. Ale ja mam tylko pierwszy stopień muzykalności, wiem kiedy grają, a kiedy nie, więc może niech posłucha ktoś kompetentny.
      • 3:

CommentAuthormav
      • CommentTime22 Dec 2023 19:29

Kaz - zrobiłem dla Ciebie ściągę:
      • 4:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime22 Dec 2023 23:35

Tak, teraz brzmi podobnie! :) Dzięki za filmik i zaangażowanie!
      • 5:

CommentAuthorduncan
      • CommentTime24 Jan 2024 19:17

W zestawie AtraX 11 był Jaffar opisany jako wzorowany na Prince of Persia.
      • 6: CommentAuthortebe
      • CommentTime24 Jan 2024 21:32

kiedyś Atari było komputerem, teraz tylko mikrokomputerem :)
      • 7: CommentAuthorgorgh
      • CommentTime25 Jan 2024 09:02

to tak jak w tym dowcipie:
      wczoraj spotkałem mikrobiologa, i wiecie co, wcale nie był taki mały
      • 8:

CommentAuthorrako
      • CommentTime25 Jan 2024 09:42

Shadow of the beast, też takim raczej fakem jest myślę
      • 9:

CommentAuthormiker
      • CommentTime25 Jan 2024 20:11 zmieniony

Raczej WIP/proof of concept. Gra miała być wydana oidp przez Harlequin, ale coś nie wyszło.
      • 10:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime25 Jan 2024 20:22

Rako - tak jak napisał Miker, to robocza wersja gry, która miała powstać. A po latach ktoś to upublicznił.
      • 11:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime8 Aug 2025 08:05 (2 dni temu)

st0 wspomina swoją prostą grę w Basicu:
      Jako ciekawostkę przytoczę że około pół roku po wypuszczeniu gry wśród znajomych, na giełdzie w moim mieście pojawił się "Out Run" na małe Atari. Wszyscy byli tym faktem podekscytowani. Niestety kazało się że to moja Dr.124 ze zmienioną planszą tytułową. Trochę mnie to rozzłościło że moją radosną twórczość ktoś wykorzystał do oszukiwania ludzi.