Właśnie, ciekawe dlaczego nikt dotychczas nie podjął się próby napisania Nebulusa na małe Atari. Wydaje się być stworzone do tego typu gier. Procek ma moc na obliczenia, a DLI "zorientowane" pionowo ;) podobnie jak scroll gry.
Gra Nebulus na małe atari, którą znalazłem (ze strony Fandala) jest monochromatyczna. Cały czas myślałem, że tylko taka jest dostępna. Czy można skądś ściągnąć wersję "podkolorowaną"?
tutaj trochę podpowiedzi: "requires 130XE press CTRL+number for level teleport or SELECT (pause) -> CTRL+SHIFT+ENTER -> SELECT for teleport to the top of tower (don't use on moving elevators!)"
kolejne wcielenie Pegasusa ,to jest dopiero potęga konsol . Nintendo złożyło konsolkę której klony są dostępne i produkowane po dziś dzień ,"bebechy Nes/a"ładowane są co trochę w nową obudowę i to się sprzedaje , i Carty z grami nowe wychodzą .Co prawda jakość tworzyw jak i wykonanie jest Fatalne ale jest ,istnieje .
Cóż, jak widać 2 konstrukcje z dziedziny elektroniki taniej i rozrywkowej osiągnęły produkcyjną długowieczność, a ich liczba stale rośnie. Tymi konstrukcjami są: oczywiście NES, oraz ZX Spectrum (tereny byłego ZSRR). O ile to drugie mutowało, to pierwsze chyba niczym się nie różni od pierwowzoru.
Kto był na drugiej edycji JAG-NES mógł na własne oczy zobaczyć zmodyfikowaną konsolkę Amstrada ,no i pograć niemal w każdą grę plus niektóre tytuły z komputera .Jak na specyficzne możliwości sprzętu jest nieźle , ale z drugiej strony taki SMS ze swoim Sonickiem na którym zresztą bazuje ta wersja zjada Amstrada bez przepicia : co więcej ,mam Segę Master System i też zabiorę na Jag-Nesa :-) ,będzie SEGOWO na moim stanowisku .
Każdy Mega Drive ma w sobie konsolkę Sega Master. Wystarczy mieć przejściowke na złącze kartridza (power base converter) żeby pasowały kartridże z SMS który ma inny kształt kartridża. Ale jak maaz flashcarta to nie potrzeba zadnej przejsciówki i normalnie można uruchamiac gry z SMS z plików na karcie pamieci.
@ urborg a to ciekawostka,dziękuje,pojęcia nie miałem. Mam kilka sztuk MG ale SMS jednego i w dodatku tego pierwszego z portem na SEGA CARD,jako ciekawostkę dodam że Master System posiada ukrytą grę , wystarczy włączyć konsolkę bez cartridge ,wcisnąć jednocześnie górę i oba przyciski i już można grać :-) .Podobno też jest ukryta gra na Guna ,ale nie sprawdzałem (pistolet mam). Nie mam ale zamówiłem za 80zł - taka podróba podróby ale za rozsądne pieniądze a nie 300zł(everdrive) za niby oryginał co to na piratach pozwala grać -won,ja wolę bez nazwy zapłacić mniej i mieć to samo :-) he,he .Jak by co to mogę załatwić ten cart za niecałą stówkę :-D .