Oj, widzę, że jak na jednym podwórku upraszam, to się robi spokój bo... idziecie Panowie na inne podwórko. ALE na tym samym osiedlu. Zbliżają się Święta, czas zadumy. Zaprzestańcie proszę i zastanówcie się 2 x nad tym, co napiszecie, co mogło by urazić stronę przeciwną.
Naprawdę, niefajnie jest sprowadzać do porządku dorosłych, wykształconych ludzi. Proszę więc: PAX.
Przez takie durne dyskusje to forum niczym nie różni się od Onetu i Elektrody. Fajnie jest wejść i poczytać co kto nowego robi, jak rośnie jakiś projekt, jak się zmieniał itp. Ale jechanie po sobie "ch..." to trochę słabe jest. Większość z nas ma ponad 40 lat, niektórzy mają już dorosłe dzieci a zachowujecie się poniżej jakiegokolwiek poziomu. Jak macie coś "do siebie" to spotkajcie się, wypijcie piwo, dajcie sobie w mordę (jak trzeba) i tyle, możecie jeszcze porównać sobie długość przyrodzenia aby udowodnić kto ma lepszy sprzęt.
Jest sporo wątków z ostatniego miesiąca, które należało by posprzątać.
mały_swd dobrze to określił że zaczyna tu być tak jak na elektrodzie. Kciukiem poparłem jego słowa.
To forum POWINNO integrować wszystkich użytkowników celem opracowywania i budowy nowych potrzebnych urządzeń, a nie wytykanie sobie wzajemnych wad i niedoskonałości.
Opiszę jak ja to widzę: 1. Posprzątać te dwa wątki (lub więcej z ostatniego czasu) 2. Upomnieć "zadymiarzy" 3. Można zrobić osobny wpis coś na wzór "ciekawostki", gdzie będą toczyły się "wojny" ale dalej w cywilizowany sposób.
Forum powinno być "miłe i przyjemne" przy piciu kawy, jak chcę atrakcji to idę na pudelka/onet/elektrodę. Tak jak KKrys napisał: "Powinno Integrować". Czyli łączmy nasze siły w budowę czegoś mocniejszego a nie kruszmy to co ostało się z naszych młodzieńczy/dziecięcych lat.
Takim postępowaniem i wpisami nie przyciągniemy nowych/młodych ludzi do nas.
A ja tylko powiem, że gdyby nie zaxon i jego allegro to bym dalej miał gołe Atari. A tak to mam do niego sporo zabawek za fajną cenę i bez konieczności przekopywania FB czy forum w poszukiwaniu informacji o tym gdzie mozna cos nabyć. Dziękuję. Świąt nie obchodzę więc życzeń nie umiem.
@galtron: Też poczułem się tymi "Polaczkami" obrażony. Uważam, że powinieneś Kolegów przeprosić.
Inne swoje wypowiedzi: "Czy jad już wszystkim mózg zeżarł ?! Opamiętajcie się !", "Widać że jednak ubodło i słoma z buciorów wylazła aż stąd widać ! Jak nie umiesz pisać i jedyne słowa jakie znasz to epitety, to czas wrócić do podstawówki na podstawy relacji z innymi ludźmi !", "Widzę że jak nerwy się pojawiają to zaczyna znikać myślenie ;)", "Znasz może tego pajaca Konstantyna ? Gość ewidentnie prosi się o klapsa w oko ;)", "poskacz jeszcze trochę tu na forum, niezły mam ubaw, hahahaha ;)", "jakbyś nie był ignorantem i umiał w tym swoim umyśle zatrutym jadem segregować pewne rzeczy", " tylko tych którzy wszystko wiedzą najlepiej, obrażają innych"
- odnieś przede wszystkim do siebie.
I nie wypisuj gróźb karalnych, bo nawet nie możesz ich spełnić. Jak zaczynałeś z Atari w latach 90-tych, to teraz jesteś stary dziad i nie masz już gibkości sprzed lat. Możesz się przejechać fizycznie bądź prawnie.
@PeterKaczorowski Jak już napisałeś o Stworzycielu, to żeby Go zadowolić, każdy się musi chłostać samodzielnie. Nie musimy iść do lasu. Lepiej gdzieś nad rzeczkę, po "gibkie" rózgi :).
Przemyślę taką możliwość i sprawdzę możliwości z Allegro. Póki co serdecznie zapraszam do zakupów w Retrolemon. Tam na pewno dostaniesz fakturę. Okres świąteczny powoduje, że firmy kurierskie bardzo szybko działają. Wiele osób z Polski również kupowało w Retrolemon. Jest tam również inny mój projekt O2/Fixer. Możesz w Polsce również go kupić przez stronę ->link<-
Nadal nie bardzo rozumiem ? Przecież to ty to produkujesz i wprowadzasz w obieg. Między innymi przez Allegro. Więc jesteś producentem elektroniki. Jako taki jesteś zobowiązany miedzy innymi do wystawiania faktur. i wielu innych powinności zgodnie z polskim prawem i przepisami.
Piotr, zgodnie z polskim prawem , jeśli produkujesz elektronikę i wprowadzasz ją do obrotu musisz spełnić szereg wymagań prawnych. Miedzy innymi, rejestracja firmy do VAT, rejestracja firmy do BDO i sporo innych rzeczy.
Nie wiedziałeś o tym ? Tak z głupia frant zrobiłeś sobie płytkę z gniazdkiem i je ot tak sprzedajesz na Allegro ?
50 sztuk ? Jako prywatny sprzedawca ?
Gratuluje, nie wiem , czy bardziej odwagi czy bezmyślności wynikającej prawdopodobnie z Twojej z nieznajomości tematu.
Napędzanej parciem na szkło . Sam sobie szukasz problemów.
Allegro i Ebay takie aukcje ma obowiązek zgłosić do odpowiednich służb.
No ale, pewnie jak zwykle , ty wiesz lepiej ;)
Tylko potem nie biegaj po grupach i nie płacz że ktoś na ciebie doniósł i masz wezwanie w celu wyjaśnienia . Sam sie podkładasz i to głupio.
To łączony stock, a płytki są bez elektroniki - zwykły breakout board. Wszyscy się przecież śmieją z tego od roku.
Nowe płytki SAVO+/SAVO MAX będę z elektroniką i wszystkie wymogi rejestracyjne będą spełnione.
Jedyna płytka O2/Fixer z elektroniką jest sprzedawana przez firmę Lotharek: ->link<-
Zmniejszyłem liczby dostępnych przedmiotów na aukcjach, tak aby ktoś psikusa nie zrobił i nie przekroczyć założonej sprzedaży miesięcznej. To była dobra sugestia.