atarionline.pl Krystone - Atari Rulez! (Retrowave + Rap) - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKrystone
      • CommentTime25 Dec 2023 14:12

Pierwotnie miało to trafić na Wild'a, ale może być również i tu. Uwaga (zastrzeżenie): Zachęcam do rozpowszechniania oraz remiksowania. Nie jestem raperem; głos, który słyszycie, pochodzi od AI. Jestem autorem tekstu i aranżacji. Na co dzień nie używam przekleństw; w tej formie są one wyrazem ekspresji artystycznej. Styl muzyczny jest przypadkowy. Akurat tak mi się podobało.

->link<-

->link<-

->link<-

Wesołych Świąt!
      życzy Krystone
      • 2:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime25 Dec 2023 14:12

Tekst bomba! Rap to nie moja bajka, ale doceniam, że w końcu jest ktoś, kto rymuje o współczesnym Atari :D
      • 3:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime25 Dec 2023 15:12

noice!
      • 4:

CommentAuthorKrystone

"Rap to nie moja bajka" - a co jest twoją bajką? Daj znać i daj mi chwilę.
      • 5:

CommentAuthorKaz

To znaczy podoba mi się z tych trzech wersji najbardziej ta ostatnia, "Polish Aggresive Rap" :D

Ha, czyli style można generować dowolnie? :D
      To może coś w stylu synthwave '80? :D
      • 6: CommentAuthorgorgh

Kapitalna sprawa!!!
      • 7:

CommentAuthorKrystone
      • CommentTime25 Dec 2023 18:12

Tak, dziś można wszystko robić dowolnie przy pomocy AI... Ale aby uzyskiwać dobre efekty to niestety jeszcze trzeba wygenerować ponad tysiąc różnych prób (w moim przypadku na tą chwilę), a to zajmuje sporo czasu i kosztuje dużo cierpliwości. Nie mniej, synthwave coming up soon.
      • 8:

CommentAuthorKrystone
      • CommentTime26 Dec 2023 15:12

Tym razem zajęło mi to kilkanaście godzin... Mniej AI.

->link<-

Key: Cₘ
      Chords: Cₘ E♭ Fₘ Fₘ
      100 BPM (98.740)
      Tuning: 440 Hz
      • 9:

CommentAuthorpancio
      • CommentTime26 Dec 2023 16:12

O ciuups - zajefajne :-)
      • 10:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime26 Dec 2023 18:12 zmieniony

Dla mnie dalej Polish Agreesive Rap jest najlepszy. Tutaj odczuwam dysonans - młoda laska śpiewa o tym, że koduje w Mad Pascalu i asmie? Jak zobaczę to uwierzę :) Dla mnie Twój tekst to piękny hymn nerdowskiego atarowca! Uwielbiam :D
      • 11:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime26 Dec 2023 19:12

Rewelacja! Szczególnie ta wersja "agresywna". :D
      • 12:

CommentAuthorKrystone
      • CommentTime28 Dec 2023 14:12

Oraz chyba już ostatni z moich utworów w tym roku. Tym razem coś dla ludzi lubiących mocny bass. Oczywiście jest wzmianka o Atari, bo i czemu by nie. Głos: AI, Słowa, aranżacja, produkcja muzyczna: Ja. Pozdrowienia dla fanów Atari. Krystone.

->link<-
      • 13:

CommentAuthorpancio
      • CommentTime28 Dec 2023 15:12

No brzmi miodnie.. może kiedyś byśmy się spotkali na ZOOM-ie stowarzyszeniowym i poopowiadałbyś jak to robisz?
      • 14:

CommentAuthorKrystone
      • CommentTime28 Dec 2023 16:12

Kiedyś może, ale nie prędko. Unikam publicznych wystąpień oraz publikacji mojego wizerunku. Lubię być w cieniu.
      • 15:

CommentAuthorpancio
      • CommentTime28 Dec 2023 16:12

ale to zwykle bardzo kameralne spotkania są... i facjaty nie musisz pokazywać :-)
      • 16:

CommentAuthormav
      • CommentTime28 Dec 2023 20:12

Kurde, co za czasy, że to brzmi bardziej ludzko, niż glados ;)
      • 17:

CommentAuthorKrystone
      • CommentTime28 Dec 2023 21:12

Owszem, rezultaty są na tyle dobre, a będzie lepiej, że mogę jedynie przekazać moje kondolencje pewnej części naszego globalnego społeczeństwa w związku z utratą pracy a tym samym źródła dochodu... Piszę to pół żartem pół serio, bo nie wiadomo czy się cieszyć czy płakać. Jeżeli chodzi o głos w produkcji muzycznej to i tak już od ok. 20+ lat nie był "prawdziwy", czytaj: Auto-Tune. Teraz producenci muzyczni (zwłaszcza EDM) mogą korzystać z AI i nie muszą się przejmować "fochami" wokalistów, czy płacić tantiem (tutaj sprawa się prawnie ureguluje o ile głos będzie imitacją głosu znanej osoby). Chcących bardziej zgłębić temat zachęcam do zerknięcia, chociażby na LaLaLs:

->link<-
      • 18:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime28 Dec 2023 21:12

Krystone - fajny kawałek :)
      • 19:

CommentAuthorKrystone
      • CommentTime29 Dec 2023 15:12

Jak kogoś to interesuje to Atari Ana Banana jest już w serwisach streamingowych, m.in. Spotify, Apple, etc.

->link<-

->link<-

Oczywiście można też pobrać z SoundCloud.