Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mq:
String, przepraszam, że tak to ujmę, ale czy masz jakieś inne Atari, może w innej konfiguracji, żeby zrobić taki sam test, oraz czy to konkretne Atari 800XL ma jakieś rozszerzenia? Bo dla mnie ta sytuacja jest tak bardzo przedziwna, że aż nie jestem w stanie wyobrazić sobie co tu się zadziało. Stąd próbuję podejrzenie przerzucić na jakieś rozszerzenie, które może koliduje coś z pamięcią używaną przez grę? Gra używa praktycznie całego RAM-u począwszy od szóstej strony aż do samego końca i wyłącza system oraz Basic na dzień dobry po załadowaniu. Używa też większości adresów strony zerowej, których dało się użyć z rozwagą jedynie na te adresy, które zajmuje Mad Pascal i RMT player.Mq:
A jeszcze jedno pytanie: korzystasz z oryginalnego pliku, który udostępniłem osobiście:-) czy może z wersji crackowanej, która krąży po necie, albo jakiejś przerobionej na atr, cas, whatever? Pytam, bo ja ładuję blokami różne dane spakowane i w trakcie rozpakowywania przerzucam je gdzieś indziej, a potem w tych samych miejscach ładuję inne dane. Wersje nieoficjalne mogą coś nadpisywać na przykład. Nie mówię że tak jest, ale tak sobie gdybam skąd się ten font bierze w spritach, bo klatki animacji Kolesia leżą od $C000, a ten font co go tam widać z literami do wyświetlania tekstów, to on leży od $1400, czyli kompletnie gdzieś indziej...Mq:
Ogólnie nie mam nic przeciwko temu, że ktoś robi takie wersje gier, a nawet mi to pochlebia, ale mógł ten gość od trailerów poczekać chociaż kilka tygodni lub miesięcy, żeby dać szansę spróbowania gry bez tych "udogodnień".Mq:
Poza tym mógł dać też szansę na to, żeby użyć czitów wbudowanych w samą grę. Może takowe istnieją?:-)